Yrres Älgrullader med potatiskaka

Hela middagen tar cirkus 1 och 1/2 timme ugnen ska vara 200 grader

 

 600 gram älginnan lår

 

1 msk grillade inlagda paprikor

1 gul lök

2 tsk persilja

 

3 mskdigonsenap

 

stek löken, paprikan och persiljan.

stek salta och peppra 

banka ut skivorna du skurit tunt, stryk över med senap, ta 2 tsk av fyllningen

rulla och fäst med tandpetare

stek salta och peppra

tag upp och lägg i skyn, låt puttra med i ca30 minuter, mer med annat kött, plocka upp och låt såsen reducera färdigt

 

sås ca 1 timme

2 stycken fond du chef

1 l vatten

steksky från rullader

låt reducera till en tredjedel

späd med grädde, red med Majzena ev om du vill ha tjockare sås

 

Potatiskaka till 4 st

 

8 normalstora mjöliga potatisar

2 vitlöksklyftor

1 msk torkad Timjan

1 dl lagrad ost

ca 4 msk smör

strimla potatisen och bred ut den i en smord form

klicka halvteskedar smör ovanpå och ca 2 dl helmjölk

grädda i 200 grader i ca 40 m, låt plåten stå i mitten av ungnen ev lägg på folie om den tenderar att bli för brun

 

severa med härlig sallad efter egen smak och svartvinbärsgele

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.