Soligt men blåsigt

Av , , Bli först att kommentera 5

Det har regnat hela natten i natt men efter regn så kommer solsken. Nu har vi jättefint väder fast det blåser som vanligt. Vi var upp till Tjulträsk en sväng och där var det näst intill storm.

Vi gick en promenad ner till byn fram och tillbaka för att kolla vattenståndet i Tjulån, det har höjts lite sedan igår men inte så farligt än.

DSCN8039

DSCN8040

DSCN8041

                                           Så här ser Tjulträsket ut idag

DSCN8043

DSCN8044

                                         Det bara dånade i Karsbäcken

DSCN8046

DSCN8049

DSCN8048

DSCN8051

 

                                      Tjulån nedanför Sandra och Bernd 

DSCN8053

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Aitelnas och Vindelälven

Av , , Bli först att kommentera 43

På torsdagkväll kom vi hem från Harads, vi körde över Jokkmokk. Första stoppet blev hos våran svägerska Carina i Vuollerim där vi drack kaffe och sedan tankade vi i Jokkmokk, kollade in Kåbdalis och körde sedan in till Arvidsjaur för ett besök på DS och sedan äta en hamburgare innan vi drog hem till Ammarnäs.

Fredag körde vi upp till Aitelnas, Lennart körde skoter från Vindelåforsen och jag körde fyrhjuling upp till Höbäcken där jag sedan hoppade i skoterpulkan tillsammans med Nasto. Det gick bra fast det var barmark på vissa ställen. Körde fyrhjulingsvägen hela tiden för ute på myran tordes vi inte fara.

Vilket rikt fågelliv det var där uppe i Aitelnas, har säkert sett ett tjugotal olika arter men så dåliga vi är på fåglar så vet vi inte vilka arter vi sett förutom Tranor, Brunand, Knipa, Talgoxe, Hökuggla, Fiskmås, Gulärla, Björktrast och Rödbena. Till min fasa hade jag glömt min kamera hemma, hade jag haft den hade jag kunnat zooma in de fåglar som var på isen mellan oss och Rudes. Cirka tio stycken inte så stora fåglar, mörka i färgen och ganska korta och runda, fick för mig att det kunde vara någon sorts snäppa.

Kanonväder har vi haft, och har fortfarande, så snön där uppe försvann mer och mer, lite orolig för hur föret skulle vara i morse när vi skulle ner. Jag tog skidorna för jag ville inte sitta i någon pulka, bitvis åkte jag i snö, bitvis i lera, och bitvis gick jag och bar skidorna. Lennart hann upp mig hitanför Höbäcken och det hade bara gått bra för honom.

Lämnade skotern där och körde fyrhjuling hem, lånade ett mindre släp av Leo för att med fyrhjuling hämta hem skotern. Tog med mig kameran och åkte med till Storholmen där jag stannade för att fota medans jag gick därifrån ner till Vindelåforsen.

Här kommer lite foton från Vindelälven som den ser ut idag:

                                                           STORHOLMEN

DSCN8010

DSCN8013

 

 

DSCN8017

 

                                                      SELFALLET

DSCN8019

DSCN8023

DSCN8024

DSCN8026

 

                                                  VINDELÅFORSEN

DSCN8007

DSCN8008

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Soligt och varmt

Av , , Bli först att kommentera 57

Vi kom hit till Harads igår, soligt och varmt !!!

Sitter nu i husvagnen och dricker kaffe. Familjen inne i huset har för länge sedan åkt iväg till skola, jobb och dagis och vi ska själva göra oss iordning för olika aktiviteter. Lennart åker en sväng för att kolla till jaktmarker och jag och Marcus ska rensa tomten på ris.

Igårkväll fick jag uppleva gamla minnen på Kamrums IP :) Hela A-laget *Harads fotboll) och nästan hela styrelsen hade samlats för att kratta fotbollsplan och områdena runt om. Kunde inte låta bli att hjälpa till med krattning.  Sedan bjöds det på hamburgare och kaffe.

Nu åkte Lennart iväg och själv ska jag gå in och läsa morgonstidningen !

Här är det nu 16 grader och soligt. Ha en bra dag!

Bli först att kommentera

Kallt…..

Av , , 2 kommentarer 34

I stället för att skriva nu så hade jag bara kunnat kopiera mitt blogginlägg från 14 maj 2015!!

Jag såg att vi hade lika kalla vindar då som idag. Men vad vi inte hade idag, det var en massa ljungpipare som fanns då på lägdan vid Sputensgård.

Trodde väl inte att jag skulle ha behövt ta på mig täckbyxor när jag skulle ut med hunden!! Trist! Nu vill jag ha sol och värme.

 

2 kommentarer

Både Renar och Tranor

Av , , Bli först att kommentera 32

I måndags åkte vi åter igen upp till Aitelnas. Inget vidare väder att vara ute i, det stormade rejält både måndag och tisdag. Tisdag tog jag i alla fall skidorna och åkte genom skogen ner mot selet, då fick jag syn på renar som låg och vilade nere vid selet, åkte fram lite så att jag kunde zooma in kameran och kanske få en bild, och det fick jag.

DSCN7980

 

Hade tänkt åka ner på ån men ville inte störa dom så jag åkte tillbaka genom skogen och hem till stugan. Tänkte vänta ut dom så att jag skulle kunna ta en bild när dom kom upp efter ån. Tänkte ge dom en halvtimme men dom var snabbare än så, av en händelse tittade jag ut genom fönstret och då såg jag dom första komma. Snabbt ner på isen, en bit längre upp, fick ytterligare en bild av dom

DSCN7985

 

sedan tog dom upp på stormyran, det syntes som att det var där dom brukade ta upp för dom tvekade inte en sekund och där skingrade dom sig på barfläckarna

DSCN7987

 

Nu till dagens bilder

Tjulån nedanför affären ser ut så här idag

DSCN7989

 

DSCN7990

 

Potatisbacken som kommer att harvas lördag den 3 juni

DSCN7992

 

Vindelåforsen

DSCN7994

 

DSCN7995

 

SjuTranor nere på Hemnäsudden (nedanför Hembygdsgården)

DSCN8001

 

DSCN7999

 

Lördag den 3 juni ska det inte bara bli harvning av Potatisbacken utan det ska städas och putsas fönster i Hembygdsgården också

DSCN8004

 

Skulle även behövas lite målning, ser jag ;)

 

Bli först att kommentera

Trevlig kväll

Av , , Bli först att kommentera 31

Vilken trevlig kväll vi fick igår!

Våra gulliga efterträdare på Ammarnäs Livs bjöd oss ”gamlingar” på en riktig utekväll. Först träffades vi på jobbet för lite vin och tilltugg och sedan bar det iväg till GC där vi åt och drack mycket gott. Trevligt hade vi!

Efter avslutad middag så gick vi upp till Dalstugan. Inte så mycket folk där då vi kom men efter ett tag så ”drösade” folk in. Det blev fullt där inne på en stund.

Det var jätteroligt att träffa så många av dom vi lärt känna under alla år som vi drivit butiken men som vi nu sällan ser eller träffar nu då vi sålt den.

Det blev som vanligt sent innan vi kom hem men har man trevligt går tiden alltför fort.

Tack Sanna, Monika, Patrik och Marcus för en toppenkväll :)

Bli först att kommentera

Än är det länge till sommar…..

Av , , 2 kommentarer 36

….uppe på fjället i alla fall!

Hade tur att få hänga med systersonen upp till Vuorek idag. Inte lika klarblå himmel som igår men vackert ändå! Gud vad jag älskar denna fjällvärld, kan aldrig se mig mätt på vyerna och vilka vita vidder.

DSCN7976

DSCN7971

 

DSCN7972

 

DSCN7973

 

DSCN7974

 

Blev inget fiske för Lennart kunde inte sätta på förlängaren(vilken verkligen behövdes) på isborren p g a att ”någon” satt i en fel skruv och vi hade tre stycken insexnycklar men ingen i den dimension som passade! Nåväl, det var en trevlig tur ändå.

 

2 kommentarer

Två härliga dagar till fjälls

Av , , Bli först att kommentera 20

Onsdag körde vi över mot Adolfström för att hälsa på våra vänner från Bodträskfors, dom har husvagn där och säkert varit i Adolfström ett 30-tal år så dom känner väl till så gott som hela fjällområdet och vet vilka platser man kan fara till.

Vi möttes vid Snultje och sedan for vi vidare till ett annat ställe. Kanonväder hade vi båda dagarna vi var ute.

DSCN7912

 

DSCN7916

 

DSCN7927

Söt hundarna Lady (i Eddies knä) och Kira här nedan fick också vara med

DSCN7928

 

Det blev en lång men härlig dag. Vi var hemma i husvagnen kring sextiden. Satt och pratade och sedan gick vi ut en promenad för att se Adolfström. Många husvagnar och fritidshus är det även där. Medans vi var ute hade Gerd lagat god middag som vi smaskade i oss ganska sent och sedan myste vi och spelade 500 (som jag vann stort) :)

Här gör vi oss i ordning för torsdagens skotertur

 

DSCN7938

 

DSCN7941

 

DSCN7931

 

DSCN7960

 

DSCN7958

 

Som ni ser på bilderna så är det mycket snö kvar i fjällen!

Vi har haft två härliga och roliga dagar tillsammans med Eddie och Gerd vilket jag är väldigt tacksam och lycklig över att ha fått vara med om. Nog är det härligt alltid att vara fri och ledig som vi nu är :)

 

Bli först att kommentera

Fjälltur i morgon

Av , , Bli först att kommentera 17

Började dan med en riktigt lång promenad tillsammans med Lennart och Nasto.  Ingen direkt sol idag men skönt ute! Drack kaffe hos Gunilla och kollade hennes projekt med en del rum på Hotellet.

Hemma har jag hållit på med kontorsarbete och sedan varit och handlat till våran fjälltur i morgon, blir nu borta till torsdag :)

Körde upp till Tjulträsk en sväng och vad fint det var, solen lyste på Storaigert och dom andra fjällen :) Så underbart vackert!!

Bli först att kommentera