Fjälltur i morgon

Av , , Bli först att kommentera 3

Började dan med en riktigt lång promenad tillsammans med Lennart och Nasto.  Ingen direkt sol idag men skönt ute! Drack kaffe hos Gunilla och kollade hennes projekt med en del rum på Hotellet.

Hemma har jag hållit på med kontorsarbete och sedan varit och handlat till våran fjälltur i morgon, blir nu borta till torsdag :)

Körde upp till Tjulträsk en sväng och vad fint det var, solen lyste på Storaigert och dom andra fjällen :) Så underbart vackert!!

Bli först att kommentera

En underbar tur till Vitnjul

Av , , Bli först att kommentera 19

Åkte i lördags upp till Aitelnas, det blåste rejält men i solen var det bra! Satt ute bakom väggen i lä och mådde mycket gott. På kvällen tog vi en promenad upp efter vägen till Rävfallet med tanke på att gå till Stures stuga men fort insåg vi att det skulle ha tagit allt för lång tid för det var lössnö och vi sjönk för varje steg vi tog. Vi vände och gick ner till Gunnos stuga istället, fortfarande lössnö men eftersom det var en gammalt skoterspår dit så gick det bättre. Vidare tog vi oss ner på ån och gick den vägen hem.

På söndag förmiddag så tog jag skidorna och åkte på södra sidan, vilket härligt före det var, kunde åka obehindrat överallt och Nasto fick springa lös, han mådde som en prins då han fick vara på ett område där han aldrig varit förr. Vi var borta en och en halvtimme och medans hade Lennart fixat ny sits på dass och en ställning för elverket.

Gjorde iordning lite lunchmat och kaffe i termos och drog upp till Vitnjuln. Vi hade kanonväder! Hade inte min riktiga kamera med så det fick bli telefonbilder.

20170423_131502

 

20170423_141806

 

20170423_132623

 

 

20170423_141508

 

20170423_142531

 

Vi åkte sedan ner till stugan och packade ihop fiskegrejer och åkte upp till Rackstjärn men där tog det inte lång stund förrän det började mulna igen och sedan kom det rejält med snö. Packade ihop och åkte ner.

Idag har vädret inte varit så bra, blåste kallt och solen var bara framme någon timme på morgonen så vi städade undan och nu är vi hemma i Ammarnäs igen!

 

 

Bli först att kommentera

Lite från Påsken

Av , , 2 kommentarer 18

Oj, vad länge sedan mitt senast inlägg! Mycket har hänt sedan dess, men jag har varit för lat för att skriva!

Nu har påsken varit och det har varit jättemycket folk i Ammarnäs, fortfarande är det många kvar för en del skolor har ju påsklov den här veckan. Soligt och fint har vi fast det är kallt i luften.

Onsdag före påsk jobbade både jag och Lennart på affären och Långfredagen jobbade jag. Torsdagkväll kom Maria, Fredrika och Wilhelmina hit per bil och fredag kom Niclas, Zakarias och Anton ,dom körde skoter hit från Harads.

Påskafton firade vi här hemma tillsammans och på påskdagen åkte jag och Maria skidor upp till Aitelnas och dom andra körde skoter. Det var en härlig skidtur för oss och när vi kom fram till stugan var ingen där utan dom var och fiskade. Då dom kom hem så körde ungdomarna hem och Maria och Niclas fixade mat innan dom också skulle fara ner till byn. Wilhelmina ville så gärna stanna i Aitelnas med jag och Lennart och naturligtvis fick hon göra det.

Hon tyckte att det var väldigt spännande med utedass, hon besökte det många gånger, sedan blev hon förtjust i ”den lilla stugan” vilken är vår bastu. Där tillbringade vi mycket av tiden hon var med oss :)

DSCN7877

DSCN7885

 

Hon åkte lite skidor också och var med Lennart och inspekterade alla lador.

DSCN7887

 

Det gick hur bra som helst att sova över och morgonen efter så var vi alla tre ute och gick i skogen, det är sådan skare så man kan gå obehindrat var som helst. Efter lunch så skulle vi åka hem till byn men först städa och diska undan.

DSCN7890

 

Klockan sju i morse åkte Niclas, Fredrika och pojkarna hemåt över fjället, dom skulle äta frukost i Vuoggatjålmi och sedan köra vidare till Kvikkjokk där dom skulle ligga inatt.

Maria och Wilhelmina är kvar, synd bara att jag har åkt på en himla förkylning och är inte alls pigg, så dom får roa sig själva. Nu tog dom skotern för att fara upp till Ewa och Gunilla som är i Storholmen.

2 kommentarer

Skön promenad i härligt väder

Av , , Bli först att kommentera 39

DSCN6980

 

Har precis kommit hem efter att ha gjort en promenad med Nasto, det blev en fyra kilometer lång promenad :)

Härligt väder, lite sol och lite blåst men halkigt där inte vägen blivit bar! Bättre då att hålla sig till skoterspåren.

Lennart är i Aitelnas idag för lite vedhuggning och framkörning och själv har jag som sagt var gjort en promenad så nu ska här börjas med städning. Nasto lossar så mycket hår så dammsugaren får göra sitt.

Imorgon ska vi båda jobba på affären och själv ska jag även jobba på hotellet under kvällen. Lördag är det ju Kungsledenrännet och då ska Lennart vara med i sekretariatet och jag jobbar på hotellet.

Det är kul att hoppa in när vi behövs :)

På söndag åker vi till Gammjärven där våra vänner Erik och Clary har stuga, vi ska vara där till tisdag eftermiddag.

Nu ska jag skynda mig att göra bort städningen för sedan ska jag gå ut och sätta mig i solen!

Ha en bra dag alla!

Bli först att kommentera

Herregud vilken lyx!

Av , , Bli först att kommentera 27

Idag har vi kommit hem från Aitelnas, har haft förmånen att få vara där ända sedan i tisdags!

Härligt väder har vi också haft.

Här kommer lite bilder:

DSCN7849

 

Lennart blev lite saltsugen så han blev tvungen klättra upp till saltsten :)

DSCN7857

 

Gunilla kom upp till oss på onsdag och låg över till torsdag

DSCN7860

 

DSCN7856

 

Vi fick se två Kungsörnar samtidigt som var ute och seglade men innan jag hade hämtat kameran in ifrån stugan så hade dom skilts åt lite grann och hunnit så högt upp

DSCN7861

 

DSCN7872

 

DSCN7865

 

DSCN7864

 

DSCN7869

 

Härliga dagar har vi haft!

Bli först att kommentera

Kungsledenrännet 8 april

Av , , Bli först att kommentera 17

Kom nu ihåg att anmäla er till Kungsledenrännet, det är sista veckan nu!

Hittills är 86 åkare anmälda, alltså 43 lag, 5 damlag, 19 herrlag och 19 mixedlag.

Bli först att kommentera

Efter 3 veckors strul…

Av , , Bli först att kommentera 17

Nu äntligen har Systembolaget fixat till så att det går att göra beställningar som levereras till Ammarnäs Livs!

Det blev lite struligt när det blev ägarbyte av affären men nu efter nästan tre veckor funkar det igen!

 

Bli först att kommentera

Vindelälvsdraget 30 år

Av , , 3 kommentarer 41

Idag gick starten i Ammarnäs för det trettionde Vindelälvsdraget! En tävling med hundar med start i Ammarnäs och målgång i Vännäs på söndag.

Ett trettiotal deltagande lag for iväg i ett himla hundliv!

DSCN7834

 

DSCN7830

 

DSCN7835

 

DSCN7837

 

DSCN7839

3 kommentarer

Långpromenad

Av , , Bli först att kommentera 26

Ingen sol men ändå skönt ute.

Kom för en stund sedan hem från en långpromenad med Nasto. Gick först ner till byn och sedan upp till Gunilla och hälsade på henne en stund, därifrån ner till byn och sedan skoterspåret på ån upp till macken och sedan hem. Hade då varit ute i två timmar.

Blev jätterädd nere på ån då jag upptäckte att vi skulle möta tre hundspann, sprang tillbaks och upp i en snödriva, Nasto blev helvild, ner igen och då kom nästa hundspann!!!

Förra veckans sportlov måste vara rekord i antalet besökande i byn när det gäller just sportlovsveckan, jag kan ha fel förstås, för man glömmer lätt hur det har varit. Men mycket folk har det varit i alla fall :) och det är jättekul!

Spår- och ledgruppen gör ett toppenjobb när det gäller skoter- och skidlederna, dom är och har varit kanonfina!

Många har också varit i vår fina skidbacke och åkt!

Ammarnäs har ju allt! Närhet till fjällen! Härlig slalombacke! Fina skoterleder! Fina skidleder! 

Ni som aldrig har besökt Ammarnäs måste bara göra det!

racksjaurracksjaur 005

DSCN6882

DSCN6891

DSCN6888

 

 

Bli först att kommentera

En härlig dag i fjällen

Av , , 4 kommentarer 30

Tänk att jag och Lennart, en lördag, kunde bara fara iväg med familjen Norberg på en skotertur :) Har väl inte hänt någon gång på 10 år, men nu är vi fri att göra det!

DSCN7814

 

DSCN7815

 

DSCN7817

 

DSCN7818

 

Wilhelmina prövade fiskelyckan

DSCN7820

 

DSCN7821

 

DSCN7828

 

En jättehärlig dag var det! Ikväll blir det Pizza och hockey uppe i Dalstugan!

4 kommentarer