Lite av varje

Av , , Bli först att kommentera 17

Elva grader varmt nu och spöregn i går kväll! Ska vi få barmark redan nu?

Så här är en bild från den 12 april 2016

 

20160412 164

Äntligen har jag kommit mig för att fara ner på gymet och träna, känner mig sååå nyttig efter ett träningspass där. Tänk om jag bara kunde fortsätta?

Håll ditt huvud högt, räta på dig.

Du kan klara det.

Det blir mörkt ibland men morgonen kommer……Håll hoppet levande.

 

Bli först att kommentera

En eloge till Ammarnäs IF

Av , , Bli först att kommentera 23

Måste bara få ge en stor eloge till Ammarnäs IF som anordnar det 80 km långa Kungsledenrännet så bra, tror inte heller att jag är ensam om att dela ut den elogen! Tänk att få ihop en så bra organisation runt hela tävlingen, sextiotvå funktionärer ställer upp och av dessa är det inte bara Ammarnäsbor utan det är också folk utifrån som hjälper till år efter år!

I år var det åttio tvåmannalag anmälda, nio lag startade ej då blev det sjuttioen lag ute i banan av dessa så var det endast fem lag som var tvungna av olika anledningar att bryta tävlingen. Alltså kom sextiosex lag i mål här i Ammarnäs. Glada och nöjda över en kanonfin tävling i kanonfint väder.

Etta i Damklassen blev Angelica Saur och Veronica Thiger på en tid av 5.27.49 (fjolårets segrare hade tiden 5.02.56). Herrklassen vanns av Carl Olander och Tobias Arwidsson på en tid av 4.08.22 (fjolårets segrare 4.09.41) Mixedklassen vanns av Alfred Buskqvist och Julia Angelsjöö på en tid av 4.27.19(fjolårets segrare 4.28.03).

                Lycka är att komma i mål och vinna hela tävlingen

DSCN8400

 

Här intervjuar Leopold Sjöström Martin Rosvall och Johan Lövgren som kom tvåa i mål endast sju sekunder efter vinnarna.

DSCN8403

 

                                        Tobias Arvidsson och Carl Olander.

DSCN8405

Bli först att kommentera

Härliga dagar i Aitelnas

Av , , Bli först att kommentera 22

I måndags efter att jag jobbat färdigt kom Lennart och hämtade mig i Vindelåforsen. Det var nästintill storm då vi körde upp så det var inte alls något skönt väder där uppe men det gick att sitta ute där det var lä. Gunilla hade åkt upp tidigare på dagen så hon var där och tog emot mig med nykokt kaffe. Vi satt ute en stund, Gunilla läste och Lennart fixade till dörren till stallet. Själv tog jag skidorna och for ut en kortare sväng. Efter det så lagade Gunilla en god middag och sedan blev det att spela femhundra som vanligt.

Tisdag åkte jag och Lennart på en skotertur upp efter dalen. Stannade först i Mankeforsen för där har aldrig jag varit, har förresten inte varit längre än till Vitnjul. Måste vara väldigt vackert där på sommaren. Stugan som finns där kan man hyra nyckel till för övernattning, likaså i Rävfallet, Vitnjul och Dalovardo.

DSCN8367

DSCN8368

 

Sedan gick färden vidare. Såg två Kungsörnar, det var för övrigt dom enda djur vi såg på hela färden. Stannade i Habak och vilken fin utsikt där var.

DSCN8373

DSCN8374

DSCN8375

Här är övernattningsstugan i Dalovardo. Leden från Aitelnas och hit upp var verkligen kanonfin.

DSCN8376

Efter ett besök på dasset så åkte vi vidare mot Vindelkroken och då man är där är det endast fyra kilometer till norska gränsen.

DSCN8380

DSCN8382

DSCN8388

 

Vi fikade och sedan åkte vi tillbaks till Aitelnas. Det kändes bra för mig att få ha gjort denna tur hit upp, skulle nu bara vilja gå Vindelvaggeleden till sommaren också.

DSCN8389

DSCN8394 (2)

 

Då vi kom hem till stugan berättade Gunilla att hon haft besök av Lennarts två brorssöner som hade kört från Tärnaby, vi missade dom med tio minuter, surt!!

Skottade upp en grop där jag och Gunilla tillbringade hela onsdag förmiddagen. Alltså vilket härligt väder vi haft och fortfarande har, helt otroligt.

DSCN8395

På eftermiddagen fick vi besök av Lotta och Kent och Lottas systerdotter med sin lilla åttamånaders baby. Gunilla åkte hem till byn senare på eftermiddagen men vi stannade kvar till torsdag.

I morgon är det skidfest i byn för då är det Kungsledenrännet med start i Hemavan och målgång här. 160 anmälda deltagare = 80 st 2-mannalag. Dom kommer att få åka dessa åtta mil i fint väder. Hoppas att allt kommer att gå bra för dom.

                  Här där vägen slutar börjar äventyret!                            

 

 

Bli först att kommentera

Sköna söndagsbilder

Av , , 2 kommentarer 21

Vilken solskensdag det har varit idag ända fram mot eftermiddagen då det kom lite moln.

Lennart skjutsade ner mig till Vindelåforsen där jag hade bilen, ska jobba imorgon men efter det far jag upp igen. Han ringde nu och berättade vilken ”tjuvhunn” vi har. Medans Lennart varit borta från stugan så har Nasto fått upp dörren mellan köket och hallen där vi har våran matback. Han hade kalasat upp det vi hade kvar av påskskinkan plus rester av smörgåspålägg plus ett paket Norrgott! Gud vad han ska ha njutit!

DSCN8348

DSCN8349

DSCN8350

DSCN8352

DSCN8355

DSCN8359

DSCN8360

DSCN8361

DSCN8363

DSCN8364

DSCN8365

 

2 kommentarer

Det är gott att leva….

Av , , Bli först att kommentera 20

Idag blåser det till och från men det är jätteskönt ute, solen tittar fram då och då. Har skottat mig en grop här utanför som jag legat i en stund, jag är inte den som kan ligga stilla för länge så jag måste upp och göra annat emellanåt. Niclas, Maria, Wilhelmina och Lennart tog skotrarna och for iväg på en tur. Själv kände jag att jag hellre ville vara hemmavid.

 

Påskhelgen var Nicklas, Sofie och barnen här från fredag till annandagpåsk. Påskafton var vi upp till Aitelnas fram och tillbaka, kokade kaffe och fikade och sedan hem igen. Lilla Eileen sov i pulkan hela tiden så hon vet inte att hon har varit dit.

DSCN8332

DSCN8334

 

DSCN8333

Igår var vi upp tillsammans med Maria, Niclas och Wilhelmina. Maria hade varit upp någon dag tidigare och skottat fram grillplatsen så nu gick det att sitta där. Vi åkte upp i solsken men hann bara vara en liten stund innan molnen hopade sig på himlen, men det var skönt ute ändå. Eldade, karlarna lagade mat och vi åt och drack kaffe.

DSCN8335

DSCN8341

DSCN8343

Jag åkte i förväg på skidor och hann ett par kilometer innan dom andra kom i kapp mig, liftade med Lennart till Höbäcken och åkte skidor ner till Vindelåforsen. Föret från Aitelnas var toppen så det gick jättelätt att åka, det var sämre efter Höbäcksvägen så där fick jag staka ordentligt (känns i armarna idag).

DSCN8346

Solen ville fram men orkade inte pressa sig igenom molnen

DSCN8347

I byn är det fortfarande många besökare kvar efter Påsken. Dom är iväg på skoter, åker längdskidor, åker slalom, fiskar eller bara är!

 

                              Här där vägen slutar börjar äventyret!

Bli först att kommentera

Rekorddeltagande i Påskkäringrännet

Av , , 5 kommentarer 23

I dag kördes Påskkäringrännet, som arrangeras av Ammarnäs IF, i ett fantastiskt strålande väder.

Det var  rekord vad gäller startande och publik. 60 barn startade i klassen 0-8 år och 26 startade i vuxenklass. Dom små åkte 400 meter och dom vuxna 2,5 km.

Pris till bäst utklädda dam gick till Monica Strömgren och till bäst utklädda man till Ante Grundström.

DSCN8312

DSCN8314

DSCN8319

DSCN8320

 

 

DSCN8322

 

                                        Bäst utklädda dam Monica Strömgren

 

DSCN8330

 

                                        Bäst utklädda man Ante Grundström

DSCN8331

 

                            Gott med en godispåse som pris när man gått i mål

DSCN8327

 

                                                 Mitt yngsta barnbarn Eileen

DSCN8328

 

                                                  Barnbarnen Fredrika och ElleLi

DSCN8329

5 kommentarer

Långfredag

Av , , Bli först att kommentera 23

Då jag klev upp i morse var det molnigt men nu har solen kommit fram och det ser strålande ut, 2.7 minus är det här hos oss just nu.

Ja nu är det Påsk och jag måste säga att nu känns det verkligen skönt att vara ledig, saknar inte jobbet just nu i alla fall :) Nu kan vi umgås med barn och barnbarn. Sent igår kväll kom Maria och barnen, Niclas med sällskap kommer körandes med skoter från Norrbotten. Idag kommer Lyckseleborna Nicklas och Sofie med familj och Marcus från Harads hit hem till oss.

Alla besökare i Ammarnäs skryter över våra fina skoterleder och skidspår. En stor eloge till pistarn Nisse och ni som kör och drar upp spåren med skoter!

För våran del så vet jag inte än vad som kommer att hända i helgen men är ganska säker på att det i alla fall blir en tur till Aitelnas någon av dagarna.

Glad Påsk till er alla och ni vet ju att här där vägen slutar börjar äventyret!

 

 

Bli först att kommentera

En härlig tur

Av , , 2 kommentarer 25

Åå vilken tur jag har Bettan som drar med mig på olika äventyr! Vi packade pulkan med skidor och ryggsäckar och körde upp till trädgränsen där vi parkerade skotern och tog på oss skidorna för att åka till Aigertstugan, tre kilometer enkel väg. Det blåste fruktansvärt mycket men vi behövde då inte frysa, vi höll oss värmen hela tiden. På vägen upp med skoter körde vi om fyra personer på skidor och uppe vid trädgränsen stod en tjej med ett hundekipage på tio hundar. Hundekipaget körde om oss efter ett tag så när vi kom fram till stugan var hon redan där och höll på installera sig, sedan kom dom fyra skidåkarna och det visade sig att dom och den här tjejen hörde till samma sällskap.

Vi fikade och satt inne ett tag innan vi tog skidorna och åkte dom tre kilometerna tillbaks till skotern. Sedan bar det iväg efter en kanonfin skoterled hem.

DSCN8306

DSCN8300

DSCN8299

DSCN8291

DSCN8297

DSCN8305

DSCN8304

 

 

 

                                                    DÄR VÄGEN SLUTAR BÖRJAR ÄVENTYRET!

2 kommentarer

Vackra dagar i Paradiset

Av , , Bli först att kommentera 17

Vaknar åter till en vacker dag här i Paradiset!

Igår var det ju toppenväder och lär bli det i dag också. Skulle vara kanon om detta väder skulle bli över påsken också.

 

 

Bli först att kommentera

Våffeldagen

Av , , Bli först att kommentera 22

Det blev snöskottning idag, hade kommit närmare 1 dm, nu får det vara nog med snöande! Det var grått hela förmiddagen men sedan kom solen fram och nu är det riktigt, riktigt fint ute.

Våffeldagen är det idag så jag gräddade våfflor som vi åt till lunch, inte den mest nyttiga lunchen men är det våffeldag så är det. Kommer ihåg en våffeldag när jag och Gunilla var uppe i Aitelnas och Bettan kom körandes med färdig våffelsmet, sylt och grädde. Vi tog fram det supergamla våffeljärnet och Bettan gräddade våfflor över öppen eld. Helt otroligt mysig människa är hon den där Bettan!!

Bettan

Bli först att kommentera