Lika soligt o fint idag!

Av , , Bli först att kommentera 22

Minus 37 i morse och nu 28,3, solens värme gör sitt nu och bättre ska det bli för vi har en fin tid framför oss nu!

Härligt att vakna i morse och det första jag får höra var att Andreas Myhrer tagit OS GULD I slalom!!! Dessutom kom Kristoffer från Boden sjua, jättebra gjort av honom!

Nu återstår att se hur det går för våra svenskor i Skidskytte som startar 12.15!

Ha en bra dag alla ni  :)

Bli först att kommentera

Välkommen till Ammarnäs!!

Av , , 2 kommentarer 27

Oj, vilken fin dag vi har idag! Kallt som attan men vad gör det när himlen är klarblå och solen är framme och värmer oss! Tidigare i morse var det hela 30 grader i byn men nu märker vi vad solen gör mycket, den ger oss inte bara värme utan också en lisa för själen.

Jag och min vän Bettan tog en riktigt skön promenad och njöt av solens varma strålar. Vi tog en paus inne på Ammarnäs Livs där vi köpte kaffe och en semla var. Fick sällskap av trevliga stugvärdar som skulle upp till STF:s stugor i Aigert och Serve.

DSCN8265

DSCN8267

DSCN8271

 

Här kan ni köra skoter på bra preparerade skoterleder

DSCN8266

Åka slalom i jättefin slalombacke. Fina skidspår finns också för längdskidåkning.

DSCN8268

 

Efter skid- och skoteråkning eller vid sämre väder så kan ni träna i Ammarnäs IF:s fina gymlokal.

DSCN8270

Bra hotellboende. Fina uthyrningsstugor. Vandrarhem. Wärdshus. Livsmedelsbutik med bra sortiment och bra öppettider. Så gott som allt  finns så det är bara att boka och komma hit! Ni är sååå välkomna!

DSCN8275

DSCN8276

DSCN8279

2 kommentarer

Liten uppdatering

Av , , Bli först att kommentera 23

Tänk att vakna en morgon och inte behöva ut och skotta snö, detta hände faktiskt idag, ingen snö hade fallit ovanifrån!

Nu vill vi ha bättre väder, klart och soligt och inte sånt här gråväder som vi har haft.

Vad har jag gjort sedan sist?

Jo, jag fick jobba på affären onsdag och fredag förra veckan. Styrelse- och Årsmöte med Destination Ammarnäs i lördags. Skottat snö, vi har mycket nu! Sett Charlotte Kalla ta OS-guld i Skiathlon, sett Sebastian Samuelsson ta OS-silver i skidskytte och sett Stina Nilsson ta OS-guld i sprint. Härligt!!

I morgon ska jag på besök hos sjukgymnasten i Sorsele och lördag och söndag ska jag jobba på hotellet. Lördag har jag också ett styrelsemöte med DA och på söndag har vi,Hembygdsföreningen, årsmöte.

Jag är alltså inte helt sysslolös vissa dagar :) men roligt är det!

Nu längtar jag bara till vårens härliga, soliga och sköna dagar!

DSCN7815

 

Bli först att kommentera

Nu börjar vårkänslorna komma….

Av , , Bli först att kommentera 26

Så här fint väder har vi i Ammarnäs idag! Ca 20 grader på morron men härligt ute bara man klär sig.

DSCN8250

DSCN8251

DSCN8253

 

I onsdags åkte vi upp till Jokkmokk för att vara där på marknaden. Lämnade våran hund Nasto hos Paul och Gaby Keller, Sorsele Hundpensionat. Där kommer vi att lämna honom fler gånger, helt säkert!

Kom fram lite senare på eftermiddagen och parkerade husbilen på en jättebra plats vi fått genom bekantas bekanta. Kort gångavstånd in till själva marknaden. Sedan vi installerat oss så tog vi en promenad genom samhället och såg när knallarna ställde upp. Åt middag på Opera och såg lite av själva invigningen.

Torsdag, en perfekt dag att gå och titta, inte så mycket folk då så man kan verkligen i lugn och ro kolla alla stånd. Träffade på våran Maria som var där med Harads skola klass 4-6. Vi följdes åt ett tag och gick in på några affärer bland annat. Deras buss skulle gå hem vid 13-tiden så vi skildes åt och jag och Lennart fortsatte vår vandring :)

Vi besökte Fia Kaddiks Vernissage. En utställning av hennes fina slöjdalster av rot. Fia är från Ammarnäs men är nu bosatt i Jokkmokk sedan länge. Var även och tittade på Sameskolans slöjdare som hade utställning, där har vi också en från Ammarnäs, Patrik Jonsson, det namnet måste ni lägga på minnet, herregud vilken slöjdare. Han går andra året på Sameskolans slöjdlinje och vilka fina alster han hade med på utställningen. Jättefina, mycket välgjorda knivar och en träask med infällningar av horn, hörde av någon att den asken hade tagit honom 350 timmar att göra! För övrigt är Patrik ett barnbarn till Rockande Samen Sven-Gösta Jonsson.

Jaa, vi gjorde egentligen jättemycket på dessa tre dagar, besökte Jokkmokks Tenn och naturligtvis Ajte Museum, där inne gick vi över en timme och tittade på allt.

Träffade på vänner från Harads som vi satt länge med i Öltältet, många goda skratt kan jag tala om att det blev under den kvällen.

Lördagmorgon hade Lennart turen att få komma med i Ring så Spelar vi! Och han klarade frågan dessutom  ;)   Efter det så gick vi ut för att träffa Marcus som stod som parkeringsvakt med övriga från Harads IF. Så många bilar och bussar har jag aldrig sett på några parkeringar förut som nu!! Bara på bussparkeringen, som låg i närheten av där vi bodde, räknade jag till 28 turistbussar lördagmorgon.

Helnöjda är vi av denna resa, förutom att avloppet från diskbänken (i Husbilen) har frusit så Lennart har fullt sjå här utanför med att försöka tina upp det.

 

 

Bli först att kommentera

Snö och Lakafiske

Av , , Bli först att kommentera 16

Igår morse skottade vi, då hade det kommit cirka 5 cm. I morse skottade vi, då hade det kommit ytterligare 5-6 cm och lite tyngre snö. Nu är jag gode less på det vita som ramlar ner från ovan hela tiden!

Nåväl, vi kan inte göra något åt det så det är bara att fortsätta skotta och se glad ut.

Imorgon kväll är det den årligt återkommande Lakafestivalen och jag och Lennart ska naturligtvis dit och försöka lura fast nån lake på kroken. Det har gått dåligt för oss dom senaste åren att få fast någon men imorgon kväll ska dom fastna!

På lördag kväll blir det som vanligt Prisutdelning och middag på Wärdshuset.

Bli först att kommentera

Vår klara sol går åter upp

Av , , Bli först att kommentera 26

Vi har runt 20 grader idag och äntligen får vi se solen! Tänk vad mycket solen betyder för oss allra helst när den varit borta från oss så länge!

DSCN8248

 

DSCN8232

                Tog en liten promenad här uppe i skogen och upp till linjen

DSCN8237

DSCN8241

                                                 Böjda av vinterns tyngd

DSCN8239

Å titta vem jag mötte på min lilla promenad. Dom hade gått lite längre än mig för ovanlighetens skull  ;)

DSCN8244

Bli först att kommentera

Nu får det snart vara nog!

Av , , Bli först att kommentera 20

Det verkar som om det aldrig har tänkt sluta snöa! Bara inatt har det kommit ca 20 cm så nu måste vi väl ha närmare 1.20. Tycker inte att vi gör annat än skottar snö om dagarna men det är ju ingen tung snö som kommer och tur är väl det.

Vi blev utan vatten igår på grund av en vattenläcka någonstans men nu så har vi vatten men enligt Sorsele Kommuns hemsida så kan man läsa detta

Uppdatering 2018-01-17 Arbete med vattenläckan pågår fortfarande och kommer troligen att hålla på under hela onsdagen!

Här kommer några bilder på hur det ser ut här hemma på våran gård:

DSCN8579     DSCN8580

DSCN8581    DSCN8582

DSCN8584    DSCN8583

Bli först att kommentera

En kall dag idag!

Av , , 1 kommentar 28

Burr! Det blir bara kallare och kallare. Mitt på dagen när jag gick ner till byn hade vi 18 här och nere i byn 22, nu har vi helt plötsligt 22 gr så då  lär det väl vara 25-26 nere i byn.

Men friskt och fint ute har det varit idag :)

En bild av Potatisbacken i vinterskrud

IMG_20180110_142843_252

1 kommentar

Tidig morgon och en skön långpromenad

Av , , Bli först att kommentera 22

Steg upp före klockan sex i morse och då var också kaffet klart för jag hade varit ner en timme tidigare och satt igång perkulatorn. Kollade på termometern och den visade 1,9 grader plus, nu är det 3,7. Då det började ljusna såg jag att mycket snö hade farit från träden men än är det för lite varmt för att det ska rasa från taket, vilket skulle behövas. Efter två timmar fick jag sällskap vid kaffebordet av Lennart, som är en riktig nattuggla och därför sover längre på morgonen, löste lite korsord och surrade, sedan klädde jag på mig och tog Nasto med mig på en riktigt lång och skön promenad.

Enligt den app som jag har i mobilen så har jag gått 7,4 km och sammanlagt 9 997 steg! Har gett mig den på att gå en långpromenad varje dag, än så länge har jag klarat det bra, men jag går inte ner i vikt vilket jag skulle vilja!!

Det blåser lite, ser träden vaja här utanför, men en härlig temperatur. Lennart tog skotern och skulle köra upp till Aitelnas en sväng innan vi klockan 13 ska vara på Ammarnäsgården där Sorsele Kommun ska informera om förslaget dom tagit fram för ny Översiktsplan för Sorsele Kommun. Dom har två träffar idag så hinner vi inte gå kl 13 så kan vi gå klockan 17.

Nu ska jag ta och gå en sväng med dammsugaren och jaga in en massa hundhår. Ha en bra dag!

 

Bli först att kommentera

Bilder från idag

Av , , Bli först att kommentera 29

 

 

 

 

 

DSCN8564

 

 

DSCN8568

DSCN8571

DSCN8572

DSCN8573

Bilder tagna från bilen och med fel kamerainställning men jag sätter in dom ändå :)

Bli först att kommentera