Till alla er!

Av , , 10 kommentarer 24

Under det sista året så har jag och Lennart pratat mer och mer om att vi kanske skulle ta och flytta tillbaks till Harads, men det har i regel bara blivit prat och ingen direkt handling. Men nu i början av september då Lennart var på älgjakt där och jag följde med till Harads så togs beslutet att flytta.Fick tag i ett bra hus i Harads och sålde vårat hus här och detta hände under mindre än en veckas tid. Så jag tänker att det var någon mening med detta eftersom det gick som på räls.

Lite vemodigt känns det förstås, vi har ju bott här i nästan tolv år så det är väl inte så underligt. 2007 i februari flyttade vi hit och den 2 mars öppnade vi Ammarnäs Livs, en affär som var nedlagd i ett år. Under tio år så kan jag väl säga att butiken var vårat liv, vi jobbade sex dagar i veckan och hade en veckas semester tillsammans varje år, ibland kunde vi även vara ledig något veckoslut.

Här får jag säga att vi är jätteglada över att Monica, Patrik, Sanna och Marcus tog över butiken och driver den vidare!

Men Ammarnäs och Aitelnas finns kvar och vi får nyttja min dotter Marias stuga hur mycket vi vill plus att vi har husbilen. Fyrhjulingen kommer vi att lämna här för den behövs inte i Harads. Det mest känsliga för mig är att flytta från Gunilla  :(   men hon finns ju också kvar.

Då Niclas och Maria alltid brukar komma hit till Allhelgonahelgen så blir det så i år att Niclas kör upp en lastbil som vi fått låna av Svantes Vilt & Bär och vi packar allt i den under helgen. Så vi kan väl säga att vårat flyttlass går härifrån den söndagen. Sedan kommer jag och Lennart tillbaks för att städa ur huset som dom nya ägarna har tillgång till den 1 december.

Hur det blir med min blogg vet jag inte. Antingen slutar jag eller fortsätter med en mera personlig blogg. Vi får se!

Däremot blir det ingen mer Ammarnäskalender utan den för 2018 blev min sista!

Ett hjärtevarmt tack till er alla som följd min blogg under alla dessa år! Kram, kram, kram !

 

10 kommentarer

Lite vitt

Av , , Bli först att kommentera 17

Vaknar och tittar ut genom fönstret och ser att det är vitt på backen. Innan dagen är slut har den säkert försvunnit men det blir att byta sommardäcken mot vinterdäck idag för att vara förberedd.

Bli först att kommentera

Vilken fröjd!

Av , , Bli först att kommentera 21

Idag åkte vi ner till Sorsele i några ärenden och vilken fröjd och lycka det var att åka vägen nu då den är helt färdigasfalterad!! Skönt att vägarbetet till slut blev av! Tummen upp!

Måste kännas skönt för våra busschaufförer med flera som kör denna väg varje dag!

Då vi kom hem från Sorsele var vi och Gunilla hem till Töje och uppvaktade honom på hans 65-årsdag!  :)

 

——————————————————-

I lördags åkte vi upp till Aitelnas, en bit bortanför Lissobäcken mötte vi snön så när vi kom fram till stugan var det helvitt på marken men det regnade, som tur var,  bort under kvällen.

DSCN9032

DSCN9038

 

 

Vi gjorde inte så mycket ute på grund av det dåliga vädret men på söndagmorgon var det fint väder så då blev det lagning av takläckage i Stallet, uppdragning och rengöring av båten.

DSCN9041

 

DSCN9045

 

Nasto skällde älg men den for över på andra sidan älven och som tur är så är ju Nasto rädd för vatten så han blev kvar och dessutom är det ju jaktuppehåll nu, men han fick i alla fall skälla.

Jag kände att jag ville promenera i det fina vädret så jag tog hunden och gick till Höbäcken medans Lennart stannade kvar och städade efter oss.

Daniel Grundström har varit efter vägen med sin grävmaskin och lagat till där den blivit sönderkörd av tunga transporter av Länsstyrelsen. Det märks att Daniel är duktig som grävmaskinist för han hade gjort ett jättefint arbete!

 

 

 

Bli först att kommentera

Störningar i Bredbandsnätet

Av , , Bli först att kommentera 6

Sorsele Kommun meddelar att det kan bli störningar några timmar på kommunens bredbandsnät i Ammarnäs nu på onsdag den 3 oktober! Detta på grund av underhållsarbete. De som drabbas är kommunens hemtjänst samt några privatkunder.

Funderingar kontakta Alexander på tel 0952-141 52.

Bli först att kommentera

Råkade titta ut…

Av , , 6 kommentarer 28

…genom fönstret och fick se denna vackra fågel :)

DSCN9017

DSCN9027

DSCN9021

6 kommentarer

Brittsommar

Av , , Bli först att kommentera 14

Vilka underbart varma och fina dagar vi har i Harads :)

Ett stort GRATTIS till Harads IF:s fotbollslag som nu är klara för att gå upp i div 3!!

Bli först att kommentera

Flänger och far!

Av , , Bli först att kommentera 20

Ja, nu sitter jag här i Harads igen! Åkte härifrån i måndags och är alltså tillbaks här idag :)

Lennart skulle ju jaga älg här i närheten denna vecka så då passade det bra för mig att hänga med hit. Jättefint höstväder hemma när vi åkte och ännu varmare här. Hoppas på några fler sådana dagar.

Jag och Maria ska åka in till Boden och ta oss en matbit någonstans.

Ha en trevlig lördagskväll :)

Bli först att kommentera

Pärfestival

Av , , 1 kommentar 21

Ja, till helgen är det dags för årets Pärfestival, hoppas att vädret blir bra så att det inte blir så ruggigt och kallt som det var idag.

Förra året hade vi cirka 300 besökare, få se om det blir samma siffror i år. För er som inte vet vad Pärfestivalen är så kan jag tala om att det är Hembygdsföreningen i Ammarnäs som står som arrangör och det serveras grillad ren, mandelpotatis, sallad, smörgås, dricka och kaffe. Lotterier, Loppis och underhållning av Gun och Anders.

Festligheterna börjar klockan 12 och pågår till cirka klockan 15. I kyrkan blir det konsert med MYLTA från Sorsele, och den börjar klockan 16. På kvällen Amerikansk buffé på Ammarnäsgården och där spelar också Gun&Anders.

Så här såg det ut förra året på Pärfestivalen. Kön till maten var lång :)

DSCN8315

DSCN8318

 

Nu är också Hembygdsgården nymålad och grann, den lyser så fint röd med vita knutar. Dom som gjort detta har först blästrat gården och sedan sprutmålat det röda, det hade gått åt hemskt mycket färg, och det kan man förstå. Ett bra jobb har dom gjort!

Själv åker jag bort i helgen så jag missar allt det trevliga men jag önskar er som ställer upp och jobbar ett riktigt LYCKA TILL och önskar alla besökare ett varmt VÄLKOMMEN till Ammarnäs och Pärfestivalen!

 

1 kommentar

Gott o blandat

Av , , Bli först att kommentera 27

Från torsdag till söndag var vi till Piteå på Nolia och bodde med husbilen på Fåröns Camping. Jättevarmt då vi kom fram på eftermiddagen och blev mottagen av campingchefen som är en gammal god vän till oss från Harads, det var roligt att få träffa henne igen.

Vi hade cyklarna med så vi cyklade in till Nolia både fredag och lördag, härligt att slippa söka sig parkering i denna villervalla av bilar! Mycket folk som vanligt men träffade inte så många bekanta denna gång som vi brukar göra. Fick ändå träffa och umgås en stund med Curt, Ewa, Laila, Niclas, Maria, Zakarias och Wilhelmina  :)

På söndag packade vi ihop och körde hemåt, då vi hade varit hemma en stund så kom Nicklas, Sofie och barnen ner från Aitelnas, dom hade varit där sedan i måndags och nu skulle dom hem till Lycksele och börja jobba efter semestern.

Igår var vi och la upp jord i potatislandet och sedan for vi en sväng för att kolla kantareller, stötte på Gunilla där i skogen, roligt att vi lyckades vara på samma ställe. Hittade en del både stora och små, plockade bara dom större. Nu är dom på gång i alla fall.

Idag åker/går vi upp till Aitelnas och är där tills imorgon.

Det var allt för denna gång, ha en bra dag alla!

”- Jag älskar livet, ibland har jag varit riktigt nere och tyngd av sorg men jag är fortfarande fullständigt övertygad om att det är stort att bara vara vid  liv”.               Agatha Christie

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

En lång vandring

Av , , 2 kommentarer 33

Igår så hade jag bestämt mig för att ta kontrollerna i Stabburet och Näsbergstjärn så Lennart skjutsade upp mig till Höbäcken där jag gick över hängbron och sedan upp till Geråive. Där genade jag lite ut till Kungsleden och gick den norrut. Hade ingen karta med mig för sist jag gick Kungsleden (än om det var några år sedan) så fanns det en hänvisning till Stabburet. Jag gick och kom fram till det nya vindskyddet som Länsstyrelsen satt upp, jättefint.

DSCN8976

Här bortanför skulle jag ha gått ner till gamla Stabburet men sökte fortfarande efter en hänvisningsskylt. Till slut kom jag upp till stenröset och då hade jag förstått att jag gått alldeles för långt och att det inte finns någon skylt, naturligtvis hade dom tagit bort den då det här vindskyddet kom istället för stugan som numera är en låst stuga. Nåväl, en trevlig överraskning mötte mig där uppe vid stenröset, min vän Petra låg och vilade och gottade sig i solen :) Hon hade cyklat från byn upp till Rävfallet, över hängbron och skulle cykla Kungsleden ner till byn igen! Häftigt. Hon visade mig på kartan var jag skulle vika av och Patrik hade sagt att det var en gammal, riktigt upptrampad stig och att det skulle stå en låg stolpe där. Jag vände om och hittade stigen och glad blev jag när denna syn mötte mig

DSCN8978   DSCN8979

Det var varmt och fint väder så jag har absolut inget att klaga på! Upp igen till Kungsleden och färden ner till nästa kontroll i Näsbergstjärn. Tog min första fika en bit nedanför vindskyddet. Mötte ett tiotal människor efter min vandring, två kom från Rävfallet och resten skulle dit.

DSCN8970

DSCN8971

DSCN8974

DSCN8983

DSCN8984

DSCN8987

Jag hittade också hjortron på två ställen, första stället plockade jag alla som var mogna och andra stället hade jag svårt att slita mig ifrån, där var det mycket hjortron men jag kunde ju inte stanna för jag ville ju hem också i något så när tid.

DSCN9006

Framme vid Näsbergstjärn tog jag kontrollen, fyllde min vattenflaska och tog det sista kaffet ur termosen. Började gå mot slalombacken, oj vad jag tyckte det var långt men äntligen såg jag Rena Rara Ammarnäs

DSCN9001

Nerför slalombacken var den värsta biten på hela vandringen, då kändes det verkligen i benen att jag hade gått. Klockan tretton gick jag upp till Geråive och kom ner till Dalstugan tjugo i nio. Sammanlagt hade jag gått cirka tjugofem kilometer och en massa, massa steg! Men det är ju så underbart roligt att vandra!!! Vi bor verkligen i paradiset och vad vi rika vi är som har allt det vackra runt om oss.

 

2 kommentarer