En tur till Serve

Av , , Bli först att kommentera 7

Vi har haft soligt och fint väder idag, lite blåsigt men inte så farligt!

Efter jobbet åkte vi hem och såg lite skidor samtidigt som vi klädde om för att köra skoter upp till Servestugan, vi hade lite grejer som stugvärden skulle ha.

Då vi körde upp vid båthuset hade Lennart tänkt ta sladden som stod där och sladda leden upp till Serve men tyvärr hade den frusit fast och vi kunde inte få loss den och´det var synd för leden hade behövts sladdas. Väl uppe i stugan så bjöd Pierina oss på kaffe och vi hade en mycket trevlig stund där med henne.

Tog lite bilder

DSCN7790

DSCN7787

DSCN7788

DSCN7789

DSCN7791

 

Nu har jag varit till Serve för första gången på vintern, i slutet av augusti förra året var det min första tur dit på sommaren.

 

 

Bli först att kommentera

Eloge till Nordea i Lycksele

Av , , Bli först att kommentera 20

Undrar varför det ska vara sådan skillnad på våra banker??? Det är omöjligt att lämna in kontanter för insättning på ens eget konto.

Men jag var till Lycksele förra veckan och där på Nordea gick det bra att lämna in myntrör och sätta in om man har ett konto hos Nordea.

Det var ju skönt för mig att bli av med en del av mynten i alla fall!

Bli först att kommentera

En skön långpromenad

Av , , Bli först att kommentera 24

På förmiddagen tog vi bilen till parkeringen Norra Ammarnas och gick därifrån efter Georgsvägen till Kvarn, där skildes våra vägar, Lennart gick tillbaks till bilen och jag gick skoterleden över sjön till Hembygdsgården där jag gick upp. Det blåste rejält och jag hade motvind så jag gick nästan dubbelvikt när det kom sådana riktigt häftiga il. Men skönt var det när jag kom hem! Förutom motvinden så var det lätt att gå efter leden, den som har spark borde göra sig en tur på isen.

Nu känner jag mig riktigt nyttig :)

 

Bli först att kommentera

På väg hem

Av , , Bli först att kommentera 26

Sitter just nu på Lycksele Busstation och väntar på bussen som ska ta mig hem. Har haft två härliga dagar och tre trevliga kvällar med Nicklas, Sofie och barnen. Har ju inte träffat dom sedan i november då det var dop och bröllop. Dom bor  i ett mysigt gammalt hus nere vid hamn .

En stor strålande sol lyser nu och det är 21 minus . En lika fin dag som igår.

Bli först att kommentera

Mitt senaste alster

Av , , 3 kommentarer 26

Åker till Lycksele med bussen nu på söndag och blir borta till onsdag. Ska hälsa på mitt barnbarn Eileen och hennes föräldrar :) Ska bli så härligt att få komma hem till dom, har inte träffat dom sedan dopet och bröllopet här i november.

15970375_10154763249083726_1198420489_n

Hoppas nu att Eileen kan ha den här tröjan som jag stickat

DSCN7772

 

 

3 kommentarer

Nya ägare till Ammarnäs Livs

Av , , 7 kommentarer 53

Nu mina vänner ska jag berätta något så enormt roligt och spännande för er!

Det ska bli ägarbyte av vår affär så snart som möjligt, troligen från 1 mars.

Vi har aldrig gått ut offentligt om att sälja affären utan vi har sagt när folk frågat om vi ska sälja att, den dagen det dyker upp någon seriös köpare som tänker på Ammarnäs och vill stanna i byn, den dagen säljer vi.

Nu kom den dagen då två unga familjer undrade om dom skulle få köpa affären! Naturligtvis kan vi ju inte missa ett sådant tillfälle när fyra småbarnsföräldrar vill bo och verka i Ammarnäs. Två till barn på dagis, bara det :)

Jag och Lennart ska bo kvar i byn och vi ska hjälpa dom här ungdomarna i ett övergångsskede. Det kommer säkert att kännas konstigt till en början att vara ledig men nu kan vi ju göra en massa annat som vi inte kunnat göra så mycket av under dom här tio åren som vi haft affären. Vi har ju barn och barnbarn boende långt ifrån oss som vi kan hälsa på oftare och kanske ge dom ett handtag om det skulle behövas!

Och vilka är då dom familjerna? Jo, här kommer en presentation av dom:

MARCUS: En drivaktig glad prick med många järn i elden. Med rötter i Ammarnäs flyttade han till Djupfors för 12 år sedan, träffade Sanna och bildade familj.

SANNA: Gift med Marcus. Född och uppväxt i Ammarnäs, är lugn och trygg. Är deltidsanställd på Ammarnäs Livs sedan många år.

PATRIK: En uppfinnarjocke med rötter i Ammarnäs som älskar skidor, hundar och naturen. Han tar med sig sambo och två barn och flyttar till Ammarnäs.

MONIKA: En positiv tjej med ett leende på läpparna som alltid drömt om att få bo i Ammarnäs.

Dom kommer att driva affären vidare i samma anda som tidigare men även titta på möjligheter att utveckla affären vidare. Gärna med tips, synpunkter och ideér från bybor och övriga kunder.

 

Det här kommer att bli såååå bra!

 

 

 

7 kommentarer

Snart…. ☺

Av , , 5 kommentarer 26

Snart så kommer jag att kunna skriva och berätta om något spännande och roligt !☺☺☺☺

5 kommentarer

Blöt och tung

Av , , Bli först att kommentera 35

Ja, Lennart kom hem helskinnad, han var hemma redan vid midnatt och enligt honom var inte väglaget så farligt! Skönt att honom hemma.

Här är det full snöstorm, har precis varit ute och skottat men orkade bara halva gårdsplan, blöt och tung snö! Idag har vi i alla fall minusgrader och det är bra mycket bättre med snö än regn!

Sitter och flinar för mig själv när jag skriver för jag tänker på insändaren som var under Tyck till om Sorsele för ett tag sedan, den som handlade om en person som tyckte att dom som bloggar bara skrev om väder och mat :) Mina blogginlägg har den senaste tiden i stort sett handlat just om väder och jag tänker fortsätta att skriva vad jag vill!

På tal om mat så blir det Raggmunkar med fläsk och lingonsylt till middag idag!

Bli först att kommentera

Dåligt fäste

Av , , Bli först att kommentera 24

Alltså den här januarimånaden är inte normal! Ena dagen riktigt fin vinter, andra dagen varmgrader och regn!!! Nu har vi ganska så blåsigt och fyra grader varmt.

Hoppas verkligen att resten av vintern blir VINTER!

Tror aldrig att jag hållit på så länge från jobbet och hem, inte ens då jag gått hem från någon fest i byn, tur att jag tog sparken i morse så att jag hade den att hålla mig i, men sparka gick inte för det fanns inget fäste för foten.

Hundens kvällspromenad blev efter skoterspåret uppe i skogen, där behövde jag inte vara rädd för halken, däremot liiiite mörkrädd :)

Lennarts flyg från Arlanda lyfter snart, sedan ska han landa i Arvidsjaur, flygtaxi därifrån till Sorsele där han har bilen parkerad och sedan köra hem. Jag kan då inte somna tryggt förrän han är hemma här.

 

Bli först att kommentera

En riktig goding

Av , , Bli först att kommentera 39

Måste bara få lägga in en bild av mitt yngsta barnbarn Eileen :) en riktig liten sötnos!

 

15970375_10154763249083726_1198420489_n

Bli först att kommentera