En skön morgon

Gomorron!

Idag tror jag det kommer att bli en fin dag. -3,4 och inte lika grått som igår. Har varit på en kortare morgonpromenad med Nasto och såg att rådjuren börjar komma ner hit, inga djur såg jag men däremot spår. Nasto var alldeles galen och drog hemskt och hade nosen nerkörd i backen hela tiden, försökte säga åt honom att det är bara älg han ska intressera sig för och inte rådjursspår, men det lyssnade han inte på!

Vi ska äta middag på Samegården i eftermiddag. Buffé med många olika vilträtter, det ska bli gott. Sameföreningen brukar annars ha denna middag till Allhelgonahelgen så vi får väl se om det blir lika mycket folk nu då dom har denna helg.

Inbjudningar till fest haglar över oss just nu. Till helgen blir det 50-årsfest här i byn som vi är bjudna till, 14 nov 50-årsfest i Harads och 28 nov 70-årsfest i Svanabyn, Dorotea. Så blir det väl en 60-årsfest här i december…..

På söndag åker Lennart för att jaga älg, han blir borta till torsdag. Marcus kommer hit på söndagkväll och Maria och hennes familj på onsdagkväll. Det blir roligt då dom kommer, lite mer liv i holken så att säga.

Nu ska jag fixa mig iordning för att gå ner och arbeta. Hejdå!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.