En härlig kväll

Lördag eftermiddag åkte Lennart, jag och ett av våra barnbarn, Kevin, upp till Aitelnas. Fint väder och varmt i luften.

Kevin ville veta en massa saker som vi försökte svara på bland annat hur man använder en högaffel

DSCN6412

 

Efter en god middag, älgskav och wokgrönsaker, så drog Lennart ner båten till ån

DSCN6414

 

Vi rodde över till andra sidan och gick och fiskade. Kevin tyckte först att det var lite tråkigt men sedan ville han låna mitt spö och provfiska och då var det inte lika tråkigt längre. Han var jätteduktig på att kasta.

DSCN6416

 

Den enda av oss som fick fisk var Lennart (jag fick höra det hela kvällen!) han fick en öring som han sedan släppte ner i vattnet igen

DSCN6415

 

DSCN6417

 

Efter denna utflykt så tog vi båten hem igen.

DSCN6421

 

Jag och Kevin var länge ute och fiskade hemma vid stugan, det vakade för fullt och några vak plaskade riktigt men ingen fisk ville nappa på våra krokar.

Vilket härligt väder vi fick även idag. Då jag höll på att städa ut oss skulle jag gå ut och hämta in mattorna, Lennart stod och pratade med Kjellan som hade kommit förbi, då får jag se en himla stor fågel som flög lågt mellan bodan och stugan, gud så rädd jag blev och vet ni vad det var? Jo, en ung örn!!! Då hade jag ju naturligtvis inte kameran i närheten, förstå vilken fin bild det hade blivit,  utan jag försökte zooma in den senare men då var den så högt uppe så det blev inte bra.

DSCN6429

 

Sedan var det bara att bege sig hemåt igen. Jag fick ett försprång på 20 minuter och började gå. hann ända till älgtornet innan dom andra två kom på fyrhjuling.

Nu ska vi göra oss iordning för jobbet.

En kommentar

  1. Judy

    The lake looks so peaceful and such a beautiful view of the mountain in the background. When I saw the word algskave I had to find the translation. Moose meat is a favorite for us as well. My Dad was a hunter and there was always wild game when I was younger. Judy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.