kaberglund

Jag hatar nollning!

Vem kom på idén med nollning överhuvudtaget? Det måste varit någon som tyckte att det inte räckte med att börja en ny utbildning, man måste jävlas på fritiden också. Det är väl nog tungt att börja med något helt nytt utan att man måste hålla på att göra en massa förnedrande saker tillsammans med människor som man aldrig träffat förr? Men man gör det ju för att skap gemenskap och lära känna varandra. Pyttsan! Det måste finnas tusentals bättre sätt att lära känna varandra på än att springa runt på stan och göra en massa förnedrande uppdrag för att tjäna poäng (som inte ger någonting alls utom kanske lite beröm). 

När man börjar en utbildning på universitetet förväntar man sig att man äntligen ska få gå en utbildning för vuxna, med mogna personer som kan umgås utan att supa sig redlösa. Men där har man tydligen fel, och då var den nollning jag är med på ändå en av de lugnare. Hur länge ska man behöva vänta innan folk kan umgås som vuxna? Ska man måsta vara över trettio innan det händer? 

Det var seriöst lugnare när man började gymnasiet. Då var det kanske två dagar som man höll på och lekte några lekar och åkte på någon utflykt med nya klassen, men sedan fick man faktiskt ha lektioner och få chansen att lära känna varandra på riktigt (och utan att man är alkoholpåverkad). Men på universitetet är det tre veckor konstant tjafsande och man ska springa runt med löjliga skyltar och göra honör när de högre årskurserna kommer förbi i korridoren. Vad är det för jävla trams? Jag blir så otroligt less och irriterad så jag vet inte var jag ska ta vägen.

Ovanpå allt det här tjafset och alla nya personer som man tvingas umgås med konstant så ska man försöka fatta hur universitetsstudierna ser ut. Vilket inte är så svårt egentligen, man får en lista på böcker som man ska läsa och sedan är det klart. Lärarna är nämligen inte utbildade och därmed helt värdelösa. Fattar inte vad vi har universiteten till överhuvudtaget ibland. Kan man inte bara skriva i sitt CV att man har läst den här och den här boken och därför är jag en kvalificerad civilingenjör? 

Visst, de säger att nollningen är frivillig. Men om man inte är med då hamnar man plötsligt utanför resten av klassen och alla kommer att tycka att man är en kuf. Så hur frivilligt är det egentligen? Alla tycker att man är konstig om man säger att man tycker att det faktiskt inte är särskilt roligt att ha på sig en stor namnskylt dagarna i ända. Folk kan inte förstå hur nollningen kan vara tråkig. Jag undrar om de har testat att vara med utan att dricka? 

Så om det nu är någon från min nya klass som läst det här inlägget (vilket jag tvivlar på eftersom de knappt vet vad jag heter än mindre vad VK är för något) så har ni lärt er lite mer om mig. Jag tycker inte om nollningar och jag tycker att man ska lägga ner hela idén. Jag fattar inte hur alla orkar med, särskilt inte de som faktiskt har flyttat 130 mil och just kommit hit. Jag skulle aldrig orka lalla runt och hålla på med massa idiotiska saker när jag knappt hunnit packa upp mina saker. Ner med nollningen!

En kommentar

  1. Natte

    Nollningen är ett pinsamt uppträdande. Men som vanligt med allt som gäller tradition, så är det accepterat hur förbannat infantilt det ändå må vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.