kaberglund

Spotify-influensan skördar fler offer!

Den välkända Spotify-influensan fortsätter att sprida sig och skörda fler offer. Det är främst ungdomar i åldern 14-28 som drabbas. Hittills beräknar man att cirka 80% av alla ungdomar med tillgång till Internet har insjuknat i den nya influensan. Och framtiden ser inte ljus ut. Artisterna och den svenska musikbranschen kämpar förgäves för att hitta ett vaccin, men har ännu inte funnit något. Tidigare vaccin som IPRED och FRA har visat sig verkningslösa mot den nya influensan. Myndigheterna står med andra ord hjälplösa medan allt fler ungdomar smittas. 

Misstänker du att dina barn drabbats? Tydliga symtom på sjukdomen är att musiken som dina barn lyssnar på är mer varierad än innan. Detta kan dock vara svårt att upptäcka, det lättaste symptomet är dock reklampauserna som uppträder efter några låtar. Men reklampauserna uppträder bara då och då och inte med någon regelbundenhet, så det klaraste tecknet på att ditt barn drabbats av Spotify-influensan är ett grönt märke på deras dataskärm. Om du upptäcker detta märke bör du genast vidta åtgärder.

"Om sjukdomen fortsätter att sprida sig kan det innebära slutet för den svenska musikindustrin", säger en expert. "Intäkterna från Spotify räcker inte för att täcka upp artisternas kostnader. Det här kan innebära slutet för svensk musik som vi känner till den." Experterna varnar också för att influensan kan börja sprida sig till utlandet och därmed drabba även utländska artister och musiker. "Dessutom", säger experten. "Finns risken för att viruset ska mutera. Om något år kanske det finns Moviefy som låter ungdomar streama filmer gratis. Någonting måste göras nu innan sjukdomen löper fullständigt amok."

Vad som ska göras är dock oklart. En del föreslår total nedsläckning av Internet, men många anser att det botemedlet skulle vara värre än sjukdomen. Att dra företaget bakom Spotify inför rätta är ett annat alternativ, men som vi alla vet är det svenska rättsystemet så långsamt att sjukdomen skulle hinna mutera innan någon åtgärd vidtogs, som i fallet med The Pirate Bay-cancern. När man väl upptäckte och tog bort den hade en ny svulst redan växt fram i utlandet. 

Det finns helt enkelt inget vi kan göra förutom att informera ungdomarna om den fara de befinner sig i. Säg åt era barn att akta sig för invites som deras kompisar mailar dem, annars kan de bli smittade av Spotify-influensan. Och medan vi väntar på att musikbranschen ska komma på ett botemedel kan vi bara be till Gud om att vi ska överleva denna smittohärd som är olik någon Sverige tidigare varit med om.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.