Legend som gärna jobbar

Basketlegenden och tidigare skyttekungen i bland annat Skellefteå, Ike Person, är på banan igen.

– Vi måste få i gång en röd tråd för våra unga talanger. Det är dags nu”, säger Ike Person, till UNT, om den nysatsning på ungdomsverksamheten som Uppsala Basket ska göra.

Ike blir själv coach för klubbens lag i basketettan och ett nav i ett större samarbete mellan ligalag, divisioin 1-lag och juniorlagen U19 och U17.

Ike ska kombinera uppdraget med sitt vanliga jobb som idrottslärare på Gränbyskolan.

– Det blir en del jobb, men om man är basketnörd är det inga problem. Då kan man jobba hur som helst, säger Ike till UNT.

Förutom samarbetet med ligalagets coach Kelly Grant uppger UNT att en tredje profil är på väg in i Uppsala-klubben – det handlar om Willie Cherry, även han storspelare från förr i bland annat Plannja.

Förra säsongen var Willie assisterande coach i Eskilstunas damlag och hans nya uppdrag ska bli att ta hand om U19 och U17-satsningen i Uppsala.

Till sist några tilläggsrader om basketfamiljen Person. Mamma Ingegerd Person spelade basket i Cometerna.

Sönerna Andreas och Jonathan är bägge elitspelare.

Lillebror Jonathan just nu högaktuell som ny LF-spelare (följer coach Öqvist från Sundsvall) och duktig inhoppare i landslaget, i går mot Rumänien kom han in från bänken och levererade 14 poäng, fyra returer, tre assist och två steals.

Storebror Andreas verkar ha siktet inställt på spel utomlands kommande säsong. Han har utgående kontrakt med Uppsala.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.