Kommun räddar ligalag (igen)?

Ännu en gång är det pengakris för basketen i Östersund.

Vi minns att Östersund kommun räddade herrlaget Jämtland Basket från konkurs före jul 2015, då pytsade kommunen in 800.000 kronor. Under 2016 byggdes gamla sporthallen, även kallad Tegeltemplet, om – publikkapaciteten mer än fördubblades och det tillkom bra möjligheter att servera mat och dryck till basketpubliken. Därifrån har herrligalaget fått ett rejält lyft.

Damligalaget går under namnet Östersund Basket och i december 2016 svarade kommunen på klubbens nödrop och skickade in 300.000 kronor.

Nu skriver vi våren 2024 och Östersund Basket hoppas på en repris. En ny begäran om 300.000 kronor ska behandlas på tisdag då kommunstyrelsen ska ta ett beslut gällande om det ekonomiska stödet. Förslaget från tjänstemännen är att stödet ska beviljas. I dealen ingår en rad motprestationer från Östersund Basket.

Noterbart är att klubben ska använda en del av detta begärda pengatillskott för att betala sina hallhyror till just Östersunds kommun.

Östersund Basket beviljades nyligen elitlicens för fortsatt ligaspel även säsongen 24/25.

Hur det blir med rekrytering av ny coach efter Alva Stark (som gått till Högsbo) och bygget av en ligatrupp för kommande säsong återstår att se.

– Vi behöver ha en stram budget nästa år, säger klubbens ordförande Bosse Svensson till Östersunds-Posten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.