Umeå BSKT förstärker

Breaking news: Umeå BSKT förstärker.

På väg in är Nikola Kuga, 28-årig tvåmetersman och trepoängsskytt.

Anledningen till värvningen innan transferfönstret stänger är skadeläget i truppen där bland andra Richard Blomberg, Johan Pierre och Albin Frank har problem.

- Vi hade beslutat att inte ta in någon ny, men på grund av skadorna gör vi nu så här. Nikola Kuga är en spelare jag pratat med en längre tid och nu var det läge att plocka in honom. Vi behöver kroppar för att kunna genomföra ordentliga träningar också, förklarar Umeås coach Jesper Gustavsson.

En titt i backspegeln visar att Kuga är en man som gillar att resa runt i världen och spela basket. Han har en minst sagt lång lista med klubbar och länder där han passerat revy.

Han har senast spelat i TLU Kalev (Tallinn) i Estland (skiftet november/december 2014). Före det har han varit i Indonesien, Tyskland, Förenade Arabemiraten, Maldiverna, Colombia, Cypern, island, Marocko, Makedonien, Slovenien…

- Ja, han har spelat i många klubbar, det blir spännande att se om det är en kille som vi kan ha kvar även till nästa säsong, säger Jesper Gustavsson.

Nikola Kuga har fått en kontrakt säsongen ut med Umeå BSKT ska enligt tidtabell landa i Umeå på måndag kväll och ska göra sitt första träningspass med Umeå BSKT under tisdagen. Han har sin basketskolning från unga år i Serbien och har dessutom ett kroatiskt pass (EU-spelare).

Umeå BSKT spelar sin nästa ligamatch hemma mot Sundsvall Dragons på torsdag.

- Målsättningen är att försöka få honom licensierad och spelklar till matchen mot Sundsvall, säger klubbens ordförande Michael Jalmby.

Lite glimtar av trepoängsskytten finns förstås på Youtube

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>