Viktig testvecka 2

Herrarna i Umeå BSKT har denna vecka en miniturné i Norrland. I morgon onsdag gäller det bortamatch mot BC Luleå och på lördag-söndag väntar Jämtland två gånger om i Östersund.

Inte minst viktig är veckan för brittiske centern Shore Adenekan som fått förlängd tryoutperiod.

– Det har sett bättre och bättre ut på träningarna, nu har han tre matcher på sig att visa vad han går för, vi behöver ha en spelare under korgarna som tar för sig. Efter helgen måste vi ta ett beslut, säger Umeås assisterande coach Micke Blomqvist. 

Head coach Jesper Gustavsson har varit borta några dagar för sin steg 4-utbildning kombinerad med att titta på EM-basket i Riga, Lettland. Han är tillbaka i Umeå i kväll och är förstås med när laget drar E4:an norrut i morgon onsdag.

Träningsmötet mellan BC Luleå och Umeå BSKT kommer att få lite speciell form. Det delas upp i två matcher!

Micke Blomqvist förklarar upplägget:

– Det blir två matcher samma dag, vi börjar klockan 16.30 med match mellan ligaspelarna och där kommer en del att få tuff matchning. Sedan blir det nytt uppkast klockan 19.00 där Luleå ställer upp med sina Future-spelare och vi matchar de som inte får så mycket tid i första matchen. Det hela blir typ scrimmage-matcher med lite speciella regler.

Umeå kommer inte att matcha alla sina spelare. Johan Rönström vilas av säkerhetsskäl och hans fot ska dubbelkollas med röntgen innan han får gå för fullt.

På sista raden i ämnet viktiga testveckor noterar Bloggen att Södertälje Kings inlett spelet i en träningsturnering i England. På förhand sades att det skulle bli idel tuffa matcher. Men i öppningen spelade Kings med det yngre gardet på banan ut laget Leeds Force med 86-32.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.