Så ser guld-ekvationen ut

Både Udominate Basket och Luleå Basket har matcher kvar i EuroCup, men det märks redan nu att fokus redan handlar mycket om SM-guldet.

Udominanate hoppas förvisso att förvärvet av montenegrinskan Ana Baletic ska hjälpa laget i Europa, det gäller att vinna borta i Moskva kommande torsdag för att ha ett halmstrå kvar i den cupen.

Balatics karaktär liknas faktiskt vid Anna Bartholds sätt att vara ”mamma” i sitt lag.

– Hur tuffa är vi när skiten hamnar i fläkten? Baletic har den tuffa mentaliteten, säger Udominates general manager Oscar Stenberg.

Helt klart snurrar mycket tankar kring att matcha upp mot Luleå Basket. Umeå-laget har studerat Luleå noga och tänker inte skaffa någon jättecenter, knappast heller någon superskytt som ska vräka iväg en massa trepoängsförsök.

Senast in var alltså en stark genombrottsforward och tuff försvarare.

– Det är inte meningen att vi ska göra hundratals poäng per match. Det kan räcka långt om vi kan ta ned motståndarna poängskörd lite till, säger Oscar Stenberg.

Bloggen anar vad han räknat på och så här ser den ekvationen ut:

Udominate och Luleås senaste sju möten, sex matcher förra säsongen och en match hittills den här säsongen, resultaten visar att det skiljer tre poäng per match till Luleås fördel.

Umeå har gjort 480 poäng – men släppt in 502 poäng.

Snittresultatet är 68,6 poäng mot 71,7 poäng.

En diff på 3,1 poäng.

Så om Udominate gör sina 68 och kan stoppa Luleås skyttar vid 67, då så…

Det blir spännande att följa fortsättningen. Lagen möts nästa gång i Luleå den 12 januari.

Räkna inte med att lagens trupper är definitiva ens då.

– Vi får väl se, det är länge till den sista januari, säger Oscar Stenberg med syftning på det datum då det svenska transferfönstret bommas igen.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.