Slut: Umeå-seger

Umeå-Malbas. Slutade 88-74.

Umeå har tagit säsongens första seger. Flera killar klev fram, Josh Wolfram, Egal Saleman är bara ett par exempel.

Umeå väljer att starta med de längsta killarna på bänken, ingen Josh Wolfram, ingen André Nilsson.

Umeås startfemma: Gerald Williams, Johan Pierre, Terrence Oglesby, Johan Rönström, George Valentine.

Malbas: Jordan Peltier, Adrian Rodgers,  Fredrik Larsson, Lasse Elbaeck, Jake Zuilhof.

Period 1: Lite spänd inledning, 3-3 efter två minuter. Umeå kom i gång med skytte av Oglesby och drog ifrån till 19-10. Men Malbas svarade och läget är 22-22 efter första perioden.

Period 2: Sent omsider kom Josh Wolfram i gång, med ett par blockar, ett par skott och ett par dunkar såg han till att Umeå tog sig till halvtisledning med 46-36. Andra perioden 24-14.

I första halvan Wolfram (bilden) 13 poäng och Oglesby 14. I Malbas toppar Adrian Rodgers med 9.

Period 3: 21-16. Ställningen 67-62 inför sista perioden. Men 512 åskådare i Umeå kan inte vara lugna. Försvarsjobbet måste skärpas av hemmalaget. 26 insläppta poäng i perioden.

Period 4: 75-70 med drygt fyra minuter kvar. Med 2.36 kvar 78-70. med 1.41 kvar 79-70. Umeå håller i hop det och tar sista perioden med 21-12.