Sparkad innan möte med Udominate

På lördag spelar Östersund Basket hemma mot Udominate.  Då blir det ett Östersund under ny ledning. Coachen Alberto Garcia får sparken och ersätts omgående som head coach av Antonio D’Alberto.

D’Albero är en italiensk coach som närmast kommer från uppdrag i Luxemburg och Aruba.

– Vi kände till D’Albero från rekryteringsprocessen inför den här säsongen, och hade turen att han var tillgänglig omgående, säger Krister Blomgren, styrelseledamot i Östersund Basket, i ett pressmeddelande.

- Vi tog beslutet med utgångspunkt från att vi vill ge vårt lag maximala förutsättningar att prestera i slutskedet av säsongen. Styrelsens uppfattning är att det finns mer att ta ut av laget än vi just nu gör och att en ny röst som leder laget i de kommande viktiga matcherna är något som kan förbättra våra möjligheter, säger Krister Blomgren.

Att ta in ny coach kostar pengar.

- Ekonomiskt har vi klarat hem den här åtgärden med hjälp av sponsorer, säger Krister Blomgren.

Klubben är nöjd med truppen och har valt att inte ta in någon ny spelare.

- I grunden handlar det om att vi tror på det lag och den idé vi har, där grunden är spelare härifrån kompletterade med några spetsvärvningar. Vi vill ge dem maximala förutsättningar att prestera, säger Krister Blomgren i pressmeddelandet.

När det gäller Alberto Garcia uppger klubben att dialog ska ske gällande omplacering till andra arbetsuppgifter för resten av kontraktstiden.

– Det kan de glömma. Jag jag sa tydligt att jag är här för att leda A-laget och det är det enda jag vill göra. Jag kommer inte att ta hand om ungdomsverksamheten. Jag tror inte att vi kommer att kunna förhandla fram någonting. De får helt enkelt bara betala min lön, säger en mycket besviken Alberto Garcia till ÖP.

- Det kom som en stor överraskning för mig personligen. En stor, stor överraskning verkligen, det hade jag inte väntat mig det här. Vi har såklart inte varit överens om allt, men när det har blåst eller stormat kring laget har de (styrelsen) alltid varit tydliga med att de tror på mig och att de står bakom det jag tror på. Jag blev helt förvånad på hur allt bara kunde få en sådan tvär vändning från ingenstans, säger Alberto Garcia till ÖP.

Den sparkade coachen kritiserar klubbens styrelse för svikna löften om att han skulle får värva ytterligare en importspelare från USA. ”Då är det för mig jävligt intressant att man helt plötsligt har råd att ta in en ny coach istället för att ge oss chansen med en ny spelare ”.

Detta kommenterar sportchef Krister Blomgren så här för ÖP:

- I grunden har Alberto rätt när han säger att vi sökte en tredje spelare, men som vi skrivit i pressmeddelandet så har vi fått hjälp av externa sponsorer för att göra det här möjligt. Vi har haft det välfigt tufft ekonomiskt som alla vet den här säsongen men nu när vi fick in pengar så så valde vi en ny coach framför en tredje spelare. Så visst har han rätt i sin kritik, men nu valde vi den här vägen istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>