Sågat Umeå med eget fokus

I morgon fredag vankas nytt norrderby. Jämtland Basket tar emot gästande Umeå BSKT.

Fakta är att Jämtland är det enda lag som Umeå besegrat – utöver de tre vinsterna mot Malbas.

- Jämtland kommer vara väldigt revanschsugna efter förlusten här i Umeå. De är jättebra på deras nya hemmaarena och spelar väldigt bra där, säger Umeås assisterande coach Micke Blomqvist.

- De gillar att springa mycket och det måste vi se till att stoppa. Sen har de väldigt duktiga spelare i (Dino) Cinac och (Mike) Bruesewitz som vi självklart måste hålla ögonen på.

Mest kommer dock BSKT att bry sig om sitt eget.

- Vi kommer fokusera mycket på oss. Vi måste hitta vårt spel till slutspelet. Nu har vi fått spela två matcher med samma trupp för första gången, det har varit helt sjuk hur det har varit.

När det gäller Umeås lag så blir det alltså samma som i de senaste matcherna. Vilket betyder att Rudy Mbemba, Terrence Oglesby och Nathan Dawit fortfarande saknas. Unge guarden Robin Alm har kommit in bra från bänken, i de två senaste matcherna har han skjutit i 4 av 6 treor på sina få minuter.

x x x x x

I Östersund hetsas det inför denna hemmamatch. Coach Torbjörn Gehrke skriver på klubbens hemsida bland annat så här:;

”Det blev dessutom en grisig match uppe i Umeå sist, så jag vet att våra spelare har en hel del saker de vill ställa tillrätta mot Umeå”.

Gehrke sågar Umeå BSKT rätt rejält;

”Umeå är fortfarande ett enigma för mig denna säsong! Vi mötte dem under försäsongen och då var det tydligt för mig att de hade ett bättre sammansatt lag än 15/16. Men jag hade uppenbar fel. Från att ha varit relativt jämnstora, rörliga och utan center 15/16, hade de gått till att bli väldigt stora, tunga och svårspelade på flera positioner 16/17. Men till ingen nytta.
Resultaten har i stort sett helt uteblivit ……. fram tills det att Rudy Mbemba dök upp förstås.”

”Sedan Rudys skada, inkluderat matchen han blev skadad, har Umeå sex (6) förluster i rad och det har inte varit några småförluster heller. Vinsten mot Malbas i tisdags räknas som en måstematch för alla lag i Ligan och även så för Umeå – så den segern räknar jag inte med även om Malbas stretade mot väldigt bra.”

Säsongens tidigare möten:

Jämtland-Umeå BSKT 104-77.

Umeå BSKT-Jämtland 106-94.

Kommande möten:

Fredag 27 januari: Jämtland-Umeå.

Fredag 10 mars: Umeå-Jämtland.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>