Henrik_Svensson_1200px

Klart: Tar över ligalaget

Tidigare signal har varit att han skulle till Danmark. Men nu är det klart att Henrik Svensson tar över som coach i Borås Basket efter att klubben avslutat samarbetet med Jonte Karlsson.

De senaste åtta säsongerna har Henrik Svensson coachat Malbas – men nu lämnar han Malmö för att ta över Borås, en klubb där han för tio år sedan var spelare. Kontraktet med herrligaklubben är skrivet på två år.

- Det var inget att fundera över. Det var bara att tacka ja direkt. Jag diskuterade inte ens med min sambo innan jag tackade ja”, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Om hur Borås ska spela nästa säsong:

- Vi får ju se vilka spelare vi har. Jag har ju fått spela fruktansvärt strukturerat i Malbas de sista två åren. Nu vill jag behålla Borås tänk med fart, men kanske blir det lite mer defensivt tänk. Även jämfört med Borås senaste säsong.

Borås har inga spelare under kontrakt. Så här säger nye caoche om spelarnamn från senaste truppen som han gärna vill se stanna;

- Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson tycker jag är jättehäftiga. Och de har lokal anknytning, vilket jag tycker är jätteviktigt. De blir ju kulturbärare. Simon var den första spelaren jag försökte värva till Malbas inför förra året. John Brändmark hade jag i U20-landslaget förra sommaren. Han gjorde fantastiska saker mot EuroCup-spelare och spelare som är proffs i stora ligor i Europa. John har stor potential om han kan hålla sig frisk. Jakob Sigurdarson känner jag inte, men allt jag sett och hört om honom genom åren… Han verkar ju vara det ultimata proffset, så jag hoppas att han vill vara kvar också. Han verkar fantastisk att ha att göra med, menar Svensson.

Bilden: Henrik Svensson tar över Borås.
Foto: Mattias Björlevik, 609 foto | media

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>