Ingen bonus för bortamål

Om SM-finalen i basket kan sägas att reglerna är bra för Udominate Basket.

Det är inte som i innebandyn där en enda final gäller, en flopp och det är kört. Det är inte heller som i slutspel i Europa att sammanlagt resultat på två matcher räknas och inte som i fotbollen där mål på bortaplan kan vara avgörande.

Nej. Vinst i en match är en vinst. Inget mer.

– Det står 1–0 inte mer. Finalen gäller bäst av fem mellan två bra basketlag och i slutet av dagen kommer det ned till vem som vill mest, säger Udominates lagkapten Agnes Nordström.

Udominate ska snabbt försöka skaka av sig underprestationen i första finalen…

– Det är inte läge att överanalysera, nu är det ny match redan på fredag kväll, säger Agnes Nordström.

Själv satt hon vid sidan av när regerande mästarna Luleå vann stort i Umeå Energi Arena på onsdagskvällen. Agnes värmde då upp, men spelade inte något i matchen.

– Jag har ju missat några träningar. Men jag är redo att spela på fredag.

Mer läsning (Plus): Får ta chansen i Luleå i stället

Matchguide, SM-final 2:5
Luleå–Udominate
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.00 fredag.

Tränarsnack
– I första matchen var Luleå på golvet med mer energi än vad vi hade. De vann alla lösa bollar och kampen om returerna. Nu är det dags för oss att göra det där lilla extra, säger Udominates Micke Blomqvist.

No­te­ra att…
… Luleå vann den första finalen (i bäst av fem) med förkrossade 69–41 och det skedde i Umeå.
… Final nummer 3 kommer att spelas i Umeå på måndag den 24 april.
… Regerande mästarlaget Luleå jagar sitt fjärde raka SM-guld. Umeå-laget Udominates mål är att ta första guldet efter två raka silvermedaljer.
… Luleås Anna Barthold levererade 15 poäng, 12 returer och 4 assists i final 1.

Bonuscitat:

Luleås förre guldtränare Jens Tillman, senast assisterande i Umeå herrlag, har för NK/NSD gett sin analys av final 1 och sin syn på final 2:

Analysen av första matchen i Umeå:

– Udominate tror jag vacklade tidigt och föll isär helt och slutade lita på varandra. Sen missade och missade de och självförtroendet försvann så fort, medan Luleå då hade lite flyt i starten. De spelade ändå inte så otroligt bra men de hade fler ”oh moments” (magiska stunder). Det var studspass i rätt tid och lite Allis-layups. Såna grejer. De fick lite självförtroende och det var häftigt att se.

Tipset om hur det går på fredag kväll i Luleå:

– Det är sjukt svårt att säga. Det är inte en chans att det är samma Umeå i morgon, i alla fall inte under första halvlek. De kan leda med 20 i halvtid, de är riktigt, riktigt bra – men vittringen Luleå har fått upp är inte att leka med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>