Umeås bud bättre än Luleås

Svenska mästarlaget Luleå Basket försökte få 24-åringen som kommer från en bra säsong med Östersund och är en spelartyp som ger 100 procent i alla lägen. Men Isabelle Edholm valde Udominate Basket i Umeå som kom med ett bättre bud.

– Jag hade bud från Luleå och deras fyra SM-guld lockade en del, jag gillar också David Visscher som coach. Men avgörande blev möjligheten till basket på heltid, plus att det känns som att Umeå har en seriös organisation runt laget med sjukgymnaster och andra som fixar allt.

Mer läsning (Plus): Valde Umeå före Luleå

Isabelle Edholm gjorde sina första inhopp i ligan som 16-åring med Sundsvall Saints, på senare år har hon efter en korsbandsskada (efter ett U20-landslagsläger) kommit tillbaka och även spelet i högsta serien i Solna och Fryshuset. Förra säsongen i Östersund snittade hon 22 minuters speltid på 31 matcher, ofta som startspelare. Det blev i snitt sju poäng och tre returer för den attackvilliga ”lilla forwarden” (177 cm).

– Jag spelar helst som trea, även om det som läget var i Östersund blev att spelare lite överallt, som tvåa, trea, fyra…

– Tyvärr missade jag matcher i kvalserien i slutet av säsongen då jag åkte på en fotstukning med både insida och utsida. Men det känns okej nu och jag kör för fullt, hälsar Isabelle just innan hon ger sig ut på ett träningspass med löpning i hemstaden Sundsvall där hon tillbringar sommaren.

– Isabelle är träningsvillig med ambitionen att bli bra. En helt orädd spelare som är beredd att ta fajten oavsett vem hon möter, säger Udominates sportchef Bo Ågren-Malm.

– En högenergispelare som man vill ha i sitt lag, hon har ”ända-in-i-kaklet-mentalitet”. Rätt inställning plus att hon älskar att träna, fyller klubbens starke man Oscar Stenberg på med.

Udominate Basket har i dagläget presenterat nio spelare i truppen inför säsongen 2017/2018.
Förlängt: Frida Modig.
Åtta nyförvärv:
Isabelle Edholm (Östersund)
Danielle Elvbo (Östersund)
Sandra Hansson (Uppsala)
Mante Kederaviciute (Litauen)
Gintare Mazionyte (Litauen)
Lisa Koop (Tyskland)
Tiffany Brown (USA)
Marina Kuzina Bas (Ryssland).

x x x x x

Liten Luleå-uppdatering. Enligt NK/NSD ska mästarklubben snart presentera en amerikansk insidespelare. som ska vara av den atletiska typen på mellan 187-190 cm.
– Ja, vi är nära en stor spelare. Vi är i princip överens, men det gäller att få ner allt på pappret också. Innan det där kontraktet är underskrivet kan vi inte gå ut med någonting, säger guldcoachen David Visscher.
– Jag har samma känsla nu som jag hade med Jelena Antic förra säsongen. Jag tror att det här kommer bli riktigt bra, säger Visscher till NK/NSD.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.