Oklarhet om stjärnorna

I morgon kväll tisdag spelas betydelsefull match om slutspelsplatserna i herrligna. Södertälje Kings har hemmaplan mot Umeå BSKT.

Några svar på de stora frågorna finns ännu inte. Alltså om förre Umeå-spelaren Rudy Mbemba ska debutera för Kings? Och om Toni Bizaca ska vara tillbaka efter skada? Klart är i alla fall att Alexander Lindqvist gör sin andra match efter sitt långa uppehåll.

– Fortfarande så är det osäkerheter med Rudy och Bizi till matchen på tisdag. Alex ska vara redo igen och spela, så vi börjar mer och mer bli fulltaliga, men fortfarande är det en bit kvar, det kommer nog inte vara förrän eventuellt till luleåmatchen som vi har alla tillbaka, säger Södertälje-coachen Ludde Degernäs till Kings hemsida.

När det gäller motståndaren Umeå säger Degernäs så här;

– Umeå är ett bra lag med bra guardpar i deras amerikaner Gilchrese och Arik Smith, och sen den stora killen Andre Nilsson som har haft en väldigt bra säsong och utvecklats väldigt mycket. De slog Luleå i Luleå, men ligan är väldigt jämn och lagen nere är mycket bättre än de var för två-tre år sen. De har jobbat hårt uppe i Umeå och fått ihop ett bra lag. Sen så är det vårt jobb att stoppa dem på tisdag och att kontrollera deras guardpar, deras stora spelare och deras transitionsspel. Det är ett tufft lag, vi måste se till att vi kommer redo, vi måste vara hundra procent på tårna från början av matchen och hålla i vår gameplan i fyrtio minuter.

Läget i mitten av tabelllen
3. Borås Basket           11/9  22
4. Södertälje Kings    10/10  20
5. Jämtland Basket      9/11  18
6. Umeå BSKT             9/11  18

Tidigare möten den här säsongen:
Umeå-Södertälje 97-78
Södertälje-Umeå 85-66

Veckans matcher i SBL herr:
Tisdag 13 februari, kl 19:04
Södertälje Kings-Umeå BSKT, Täljehallen
Jämtland Basket-Borås Basket, Östersunds Sporthall
Norrköping Dolphins-Uppsala Basket, Stadium Arena A
Fredag 16 februari, kl 19:04
Umeå BSKT-Norrköping Dolphins, Umeå Energi Arena
Borås Basket-Uppsala Basket, Boråshallen
Nässjö Basket-Jämtland Basket, Nässjö Sporthall
Lördag 17 februari, kl 16:00
Södertälje Kings-BC Luleå, Täljehallen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>