TV-drama i kväll

Det viktiga i kväll är inte att det kommer att slås ett nytt publikrekord för en damlandskamp, enligt biljettförsäljningen pekar det mot 5000 åskådare på plats på Hovet i Stockholm.

Det viktiga är att de svenska damerna samlar ihop sig till en strukturerad laginsats i EM-kvalmötet med Kroatien. Efter haveriet mot Italien är pressen stor på blågult, ny hemmaförlust vore en smäll som kan sänka hoppet om en plats i EM-slutspelet 2019.
Inför kvällen har Italien, Kroatien och Sverige alla två vinster/en förlust i kvaltabellen. Det är gruppvinnaren som har garanterad plats i EM-slutspelet. Vidare går även de sex bästa grupptvåorna (åtta kvalgrupper).
Kvalet avslutas i november då Sverige har bortapsel mot Makedonien och Italien.

Uppkast klockan 18:30, kvalgrupp H
Sverige-Kroatien och Italien-Makedonien.

Sveriges match blir ett TV-drama som sänds direkt i SVT2/SVT24 (går även att se via svtsport.se och SVT Play).
Kommentator: Björn Becksmo. Expert: Elisabeth Egnell.
Tidiare möte: Kroatien-Sverige 54-57.
Matchen i matchen: Sveriges Amanda Zahui och Kroatiens Marija Rezan. Till vardags klubbkompisar i USK Prag. I EM-kvalet snittar Rezan 24 poäng och 10 returer. Zahui snittar 18 poäng och 14 returer.
Håll utkik efter: Udominates Ana-Marija Begic, i EM-kvalet har hon på tre matcher i snitt fått 14 minuter från bänken och hunnit med 6 poäng + 5 returer per match.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>