Klart: Tar över ligalaget

Uppsala Baskets damligalag har klart med ny coach. Det fanns tidigare i våras en diskussion mellan klubben och Jens Tillman, men det blev inget med det. Den som tar över är Janne Hänninen som hämtas från Helsingfors, Finland, enligt Uppsala var Hänninen redan tidigare aktuell då Thomas TJ Jackson jr lämnade klubben – men att det då inte gick att lösa.

Janne Hänninen, 32 år, kommer från tre års som coach i Helmi Basket för division 1 laget (Helmi Capitals) samt DU19-laget. Samtidigt har Hänninen varit assisterande tränare åt ingen mindre än finländske landslagscoachen Pekka Salminen, i HBA Helmi (Helsinki Basketball Academy) som spelar finländska damligan.

Nye Uppsala-coachen ska  vara med i utformningen av nästa säsongs ligalag. Uppdraget som headcoach i ligan kombineras med jobb som instruktör på Basketgymnasiet, samt att han ska träna Uppsalas DU19-lag.

– Jag är tacksam för den här möjligheten och glad över att bli en del av Uppsalas basketfamilj. Uppenbart har vi en massa jobb framför oss innan säsongen drar igång, men jag ser fram mot det, säger Janne Hänninen ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.