Protest inlämnad

Nyligen blev det tokigt i matchprotokollet när Wetterbygdens herrar skrällvann mot Södertälje. Då var det ett fel tidigt i matchen – och ingen inlämnad protest.

Nu finns ett nytt fall – där en protest är inlämnad.

Det handlar om damligamatchen i går lördag då IK Eos i Lund vann med 96-85 hemma mot Uppsala.  Siffrorna verkar klara där – men det resultatet kom efter en förlängning och historien som föranlett en Uppsala-protest inträffade i slutet av ordinarie tid.

Uppsala var, efter ett trepoängsskott av Lina Claesson med fåtal sekunder kvar, i ledning med 79-81, men det blev 81-81 efter foul och två straffkast av Eos Dubravka Dacic, sedan i förlängningen var det bara Eos (15-4).

På sin hemsida ger Uppsala-klubben uttryck till varför protest är inlämnad: ”Vi ledde matchen med två poäng när det enligt matchklockan var över, när domarna hittade en foul på Dubravka Dacic”. ”Vi har en annan uppfattning av vad som egentligen hände den där sista sekunden innan slutsignalen ljöd och har lämnat in en protest.”

En övrig notering, som inte har något med protesten att göra:
Totalt i matchen Eos-Uppsala utdömdes ovanligt höga 57 foul (Eos 26 – Uppsala 31) och 77 straffkast (Eos 43 – Uppsala 34).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>