Borta bra, men hemma är inte så dumt heller

Hemma igen efter en fantastisk tid ute på den lilla kroatiska ön Vis där vi varit i nästan två veckor. Resan ner tog oss två dagar och vi blev vänligt emottagna av våra hyresvärdar av vilka vi hyrde en lägenhet. Utsikten från den var enorm. Citronträd i rabatten, mynta växte som ogräs och det gjorde vi kvällste på om kvällarna.

Sol, bad och vila  är vad vi ägnat oss åt under den här tiden. Då vi kom till ön, tisdagen efter midsommar, var det inte så mycket turister alls där, vilket vi tyckte var skönt. Stränderna var rymliga och skuggplatser var inte svåra att få. Högsäsongen startade på söndagen efteråt och livet blev ett helt annat. Stranden närmast vår lägenhet var plötsligt belamrad av folk, kändes det som så vi höll till på andra ställen, lite mer svårfunna och där var det lugnt och stilla.

Då vi kom till Split på hemresan och hittade en strand där insåg vi hur fantastiskt bra vi haft det. Där var stranden fullkomligen belamrad av folk, det luktade avlopp och urin och sololja flöt på vattenytan. Vi har badat i rent vatten, så salt att man flyter av sig själv 🙂

Jag säger Hejdå till Vis och Komiza och hoppas att vi ses igen! Och konstaterar att det ändå är rätt skönt att vara hemma igen. Sova i sin egen säng, slappa i sin egen soffa och dricka sitt eget kaffe.

Till veckan ska jag jobba och hoppas att mina kontorsmöbler har kommit. Blir nog att skruva ihop dem till en början i alla fall.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. susanne

    Hej!
    Vilken fin blogg!
    Jag och familjen skall till Kroatien den här sommaren och
    jag har fastnat för just Komiza som ett av stoppen på vår
    två till tre veckor långa äventyr. Ert boende såg verkligen ut
    som något för oss och jag undrar om du har adressen eller namnet kvar? Har du även ngt annat semestertips från området så blir
    jag väldigt GLAD! Tack på förhand! Hälsar Susanne

  2. Erika Åberg

    Svar till susanne (2011-02-24 19:41)
    Hej!

    Det var min kille som skötte kontakterna och boendet för vår resa. Vi googlade ”komiza apartments” tror jag. han hade varit där tidigare och visste stället var bra för oss – fyra barn i olika åldrar och så vi. Ön är liten, men man kan hyra en bil och åka runt. Vi höll oss mest i Komiza och mådde bra så 🙂 Lugnt och stilla. Som jag skrev i bloggen var vi där just innan semesterusningen var och det var också skönt. Den kom igång i början av juli och då blev det plötsligt något annat. Hoppas ni får en bra resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.