Eriks Reseblogg

Koreans MMMMMMAT!!

Maten i korea är olik den vi äter hemma i Sverige. Kimchi som är fermenterad kinakål med chili och andra starka kryddor ingår i nästan alla måltider.

Om man äter på en köttrestaurang så får man förutom kött väldigt många små skålar med olika sidorätter tex. ris, vitlök, gul lök, pepperoni, salladsblad, kimchi, bönor, tofu, kokat koblod, groddar, purjolök, vitkål, rättika, bönpasta och salt i sesamolja. Till maten får man ofta en soppa men ingen av oss tål den men jag inte heller sett någon korean äta av den ;) .
 
 

5 kommentarer

  1. Johanna Larsson

    Hej Erik!

    Småplock till maten, det skulle jag tycka om. Kimchi är gott och jag har ett recept på det, men jag har hört att man kan göra det på många sätt. Kanske kan du ge mig något tips när ni kommer hem?

    Ha det bra
    Johanna

  2. GudrunHeljestrand

    Hej !
    Äter man med pinnar eller kniv/gaffel i Korea ? Maten ser jättegod och nyttig ut – det skulle jag tycka om att få till middag´.
    Gudrun

  3. brittmarie

    Maten ser ju jätteläcker ut…Hoppas Oscar gilla den som tydligen behöver extra mat ;) ha det gott tillsammans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>