Stationshuset.

Ja så har vi besiktat stationshuset. Som ni nog vet håller Järnhusen på att sälja ut stationsbyggnaderna på en del håll i vårt land. Så kommunen har fått erbjudande att köpa det vackra stationshuset.

 

Jag måste säga att jag tyvärr inte blev mer övertygad om att vi ska köpa huset sedan jag sett det. Det är ju som vi alla vet ett mycket vackert hus på utsidan. Men invändigt tarvar det en hel del. Huset har en hög driftskostnad bl a pga dålig isolering etc. Sedan går hyresavtalen ut inom kort och hyresgästerna planerar ev andra lösningar. Sen har vi tillgänglighetsfrågan. Det måste till en hiss i byggnaden och huset är K-märkt så det får inte göras om utvändigt.

 

 

Huset har många trevliga detaljer som vittnar om en av svunna tiders byggkonst. Så visst vore det läckert att göra en varsam renovering så man får behålla känslan och de trevliga detaljerna. Så huset har absolut en potential om man tar att rejälare tag i plånboken.

 

 

 

Vi har ju också en del lokaler i kommunens ägo som vi helst skulle avyttra. Vi har inte råd att minska vår soliditet ytterligare så innan vi köper mer så borde vi sälja andra byggnader där köpintresse finns. Det är inget självändamål att kommunen ska äga fastigheter. Det kan andra göra. Men kommunen kan vara initiativtagaren och bygga upp men så fort köpare finns bör det säljas. Vi ska ha råd med kärnverksamheten, vård, omsorg och skola.

 

Annars har det varit min vision att vi ska göra om stationshusets mittenvåning till ljusa o trevliga lokaler där vi kan ha vår utvecklingsenhet, inflyttarservice etc. Där ska det andas framåtanda och nytänkande. Dit kan man komma om man vill ha hjälp med allt ifrån inflyttarfrågor till om jag vill starta ett företag eller om jag bara har en god ide vad kommunen bör göra. Men vi får se vad det blir av huset. Det nuvarande föreslagna priset är inte attraktivt och jag tror inte huset kommer att locka så många köpare så det gäller nog ha is i magen och avvakta lite.

Kommunalrådet Johan Söderling kryper ner i en av källarrummet.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.