Polisanmäler leverantör efter uppföljning!

Misstänkta oegentligheter polisanmäls
Region Västerbotten polisanmäler misstänkta oegentligheter som kommit fram i samband med en fördjupad leverantörsuppföljning av städtjänster i Skellefteå.

Bakgrunden är att det förekommit brister i städningen. En fördjupad uppföljning av leverantören visade på misstänkta oegentligheter som är kopplade till leverantörens styrning och ägarskap. Region Västerbotten har sagt upp avtalet med leverantören samt haft kontakt med brottsbekämpande myndigheter.

– Vi ser allvarligt på att det finns indikationer på att oegentligheter kan ha förekommit. Därför gör vi nu en polisanmälan och överlämnar till polismyndigheten att utreda ärendet, säger Johan Gammelgård, digitaliserings- och servicedirektör.

Region Västerbotten kommenterar inte vidare i ärendet då det råder förundersökningssekretess med anledning av polisanmälan.

För att möta hoten från en välfärdsbrottslighet som ökar i samhället bildar Region Västerbotten en samordningsfunktion med representanter från bland annat inköp, upphandling, juridik och säkerhet för att öka uppmärksamheten och stärka kompetensen i regionen.

– Region Västerbotten hanterar mycket pengar som ska göra nytta för välfärden och inte riskera att hamna på fel ställen, säger Tommy Svensson, regiondirektör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.