Kailua-Kona

Kom fram till Kona igår, en dag försenad efter flygstrulet med United Airlines. Blev till att skruva ihop cykeln snabbt som f-n eftersom det blir mörkt här strax efter 18 på kvällarna medan de andra åkte o käkade och handlade lite mat och dryck till vårt kylskåp.

Hann med en snabb tur med hojen in till Kailua och sedan till samma mataffär som supportergänget dragit till för inköp av lite bananer och andra snabba kolhydrater. Kändes fint och cykeln hade klarat transporten som det verkar. Tillbaka till condon, Kona Seaspray tänkte jag springa ut till havet för lite simning också eftersom det var ett tag sedan sist.

Problemet är att det blir mörkt tidigt och det går snabbt som tusan från fullt dagsljus till bäckmörker och när jag väl kom fram till havet så insåg jag att det var lite för riskabelt att försöka ta sig ut i vågorna i mörkret. Fick knalla tillbaka till condon och hoppa ner i poolen istället och veva på lite för att få lite vattenkänsla åtminstone. Patrik, Johan och Jimmy kom tillbaka från matshoppingen och joinade mig. De hjälpte till att agera timmerstockar som jag fick dra efter mig så det tog lite längre tid att komma till kanterna i den relativt korta poolen. Alla sätt är bra inför en Ironman… 🙂 Slocknade vid kl 9 på kvällen.

Väl på onsdag så laddade jag för en rejäl träningsdag med tidig frukost och test av Johans inköpta Kona mockakaffe som smakade mumma! Sedan tog vi bilen till triathlonvärldens mest kända simbana där jag simmade ca 1500m innan jag vände. Nu gick det faktiskt rätt höga vågor så man guppade omkring som en liten badanka i det stora Stilla Havet vilket så klart är bra träning inför den stora dagen medan grabbarna gick till en annan strand för lite solbad.

Sedan blev det en tur till Bikeworks cykelaffär för lite inköp av gaspatroner, sportdryck, power bars, vätskebälte m.m. Vi kompletterade sedan på väg hem med att handla frukt o grönt och lite mer för lunchen som vi lagade till själva.

Nu väntade en 10 mil cykeltur ut på Queen K Highway för mig medan the Boys drog iväg på vattenfallen på andra sidan ön för lite sightseeing. Punka efter 15 km så gaspatronen kom väl till hands och bra att man fick träna på det för det var länge sedan jag fick punka på ett tubdäck.

Efter jag kommit tillbaks till Seaspray och druckit lite så gav jag mig iväg på en 10 km löptur efter Ali’i Drive. Har ju som sagt haft lite problem en höft och nu var jag väldigt nervös över hur det skulle gå. Två besök hos kiropraktor-Lars, 5 dagars maxkur av antiinflammatorisk medicin och extra vila från löpningen när jag hade en lättare förkylning verkar ha gjort susen för nu kändes det bra! Värmen här kanske också bidrar lite men fasiken vad härligt det var att kunna springa utan känningar igen. Fick faktiskt lägga band på mig själv så jag inte drog på för mycket.

Kvällen avslutades med en grillmiddag som Johan o Patrik bjöd på eftersom det var jag o Jimmy som fixade lunchen.

Bara hoppas att allt känns bra imorgon också då jag siktar på att springa lite längre och cykla lite kortare. Simning tror jag också det blir för jag siktar nu på att köra på bra med träningen fram till söndagen innan jag trappar ner före loppet nästa lördag.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Michael Grahn

    Underbart att läsa Lars, gläds med dig!!! Hoppas du får ett bra pass på löpningen även imorgon. Hälsa Patrik!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.