Leif Ahlmark, Vilhelmina

Glädjande besked för Norrland och Tullverket.

För ett tag sedan skrev jag om det tråkiga besked som Tullverket kom med om att de skulle i princip lägga ned verksamheten i Umeå! Idag blir jag då väldigt glad över att de gör det precis motsatta, de utökar. Visst är det glädjande varje gång förnuftet segrar!

Följande står att läsa på Västerbottensnytts hemsida idag:

’För drygt ett år sedan skulle Tullverket i Umeå i stort sett läggas ner, men efter att ha fått en förbättrad budget från regeringen nyanställs istället sju personer som ska arbeta med en ny operativ norrlandsenhet i Umeå.

Under måndagen presenterades Tullverkets nya inriktning för brottsbekämpning i Norrland. Med noggrannare prioriteringar, bättre samverkan och mer kriminalbaserad verksamhet istället för gränsskydd ska tullverkets brottsbekämpning bli dubbelt så bra år 2012 som den var 2007.

Förutom en nationell enhet skapas en ny operativ norrlandsenhet med 40-talet medarbetare som styrs från Umeå och som leder arbetet i Gävleborgs, Västernorrlands, Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län. Av de 15 personer som kommer att jobba i Umeå nyrekryteras sju personer. En chef, en projektledare, en koordinator samt fyra personer som kommer att arbeta med brottsutredning.

Enligt Tullverket ökar smugglingen av droger via internet vilket finansierar grov brottslighet i Norrland, även på det området ska tullverket bli effektivare genom samverkan med det regionala underrättelsecentrum som skapas i Umeå.’

Leif

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.