Patrik Persson, lokal politiker Storuman

I dag regnar det!

I dag är det en perfekt dag att få något gjort eller tvärt om, man kan softa eller läsa en bok. En del människor brukar klaga på regnet och tycka att det inte är bra för man får ju inget gjort, jag tror att dessa som klagar kanske skulle tänka om och fundera på vad de själva kan göra för att förändra läget. Nej, visst man kan inte hindra regnet men man kan bestämma sig för att inte bry sig om att det regnar och därmed ta kommandot över sin situation. Det finns säkert tusentals saker man kan göra då det regnar, som man inte vill göra då solen skiner. För att nämna några vardaliga saker, tvätta städa och sånt men det kan också vara sådant som att sortera sina bilder, skriva till en god vän eller laga extra god mat.

Jag kan tycka att vi människor klagar mycket över lag; vi klagar på vädret, priserna, dåliga filmer på tv, tråkig skollunch, att fel fick pris, lönen, kamraterna, EU, polisen, utbudet, valutgången, politikerna, föräldrarna, barnen, skolan, personalen, vården, vattnet, rättigheterna mm mm mm.

Visst kan det vara så att det är befogat att klaga men då borde det också vara så att man kommer med en kreativ lösning samtidigt.

Skulle det inte vara trevligare om vi kunde prata om det positiva och beskriva det som är på gång att lyckas, ge goda exempel på personer som gör bra saker eller i allmänhet tala om hur bra vi egentligen har det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.