Elbilsbloggen

Elbilen kommer tillbaka!

Ja, det är sant, förra fredagen sprang jag in till BMW för att se hur det stod till med min i3:a. Döm om min förvåning när personalen lät meddela att de fick motorn dagen innan (på torsdag).

Den 24 februari packade bensinmotorn i i3:an ihop. Till en början trodde personalen att det inte skulle ta mer än två veckor innan jag kunde få tillbaka bilen. Sedan dess har jag, varje vecka, fått veta att motorn kommer nästa vecka, men nu har jag fått se den nya motorn.

Så här har i3:an stått i nästan 2 månader

Så här har i3:an stått i nästan 2 månader

BMW-verkstan hade för avsikt att använda lite slangar från den gamla motorn eftersom att inte allt följde med den nya motorn. Av detta blev intet eftersom BMW (oklart vilket BMW) tydliggjorde att inget från den gamla motorn fick användas vid montaget av den nya motorn.

Nya delar var alltså tvunget att beställas men de var redan på väg och vi enades om att jag skulle få tillbaka min, hett efterlängtade, i3:a nästa fredag det vill säga idag. Verkstadspersonalen erbjöd sig dessutom att tvätta bilen och lägga på sommardäcken innan jag hämtar den. BMW har inte hört av sig under veckan men jag är full av förtröstan och är övertygad om att jag kommer att åka BMW i3 till helgen.

I nästa inlägg skall jag jämföra min tid med Mini Coopers plugg-in-hybrid med BMW i3. Det kanske inte kommer som en överraskning om den jämförelsen slutar med fördel i3 men det finns saker hos Mini Cooper som jag kommer att sakna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.