Elbilsbloggen

När elbilen är konvalescent!

Under den månad som bilen stod på verkstan och jag svävade i ovisshet kring huruvida den skulle lösas in eller ej, funderade jag på vilken bil som skall bli min nästa. Det är en relevant fråga eftersom det nu bara är ett halvår kvar till det är dags att byta bil!

Det är inte en okomplicerad fråga eftersom att det just precis nu händer en hel del på elbilsmarknaden.

Två nya elbilar har kommit ut på marknaden & de innebär en gamechanger för branschen! Dessa två är Hyundai Kona & Kia E- Niro. Det är två koreanska bilar som har ett stort batteri & är hyggligt lågt prissatta.

Det är dessa två parametrar som gör bilen till en gamechanger. Det har tidigare funnits bilar som har en lång räckvidd där den mest kända heter Tesla model S. Det har även funnits elbilar som haft ett någorlunda lågt pris t.e×. Nissan Leaf och Renault Zoe.

Vad som däremot aldrig har funnits tidigare är en bil som haft lång räckvidd (>250 miles eller >40 mil) men nu finns det alltså två!

Kona kostar i ett välutrustat grundutförande 409 000,- E-Niro kostar i motsvarande utförande 429 000,- Det som skiljer de två bilarna bortsett från detaljer i inredning & utrustning är att E-Niro är större. Det är rent tekniskt, systerbilar med samma motor- och batterikonstruktion.
värt att komma ihåg är att staten ger ett bidrag på 60000,- till den som köper en elbil, varför den slutgiltiga kostnaden för bilköpet blir 349 000,- respektive 379 000,-

Det är ett mycket bra pris för en SUV som kan drivas med el under dryga 40 mil.

Nu tänker kanske någon vari ligger det komplicerade? Svaret på den frågan återkommer jag till i nästa inlägg!
PM/100216

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.