Dricka alkohol minskar somnkvaliteten

Dricka alkohol minskar sömnkvaliteten

Tekniskt sett faller detta under definitionen av sömnlöshet, som i framtiden kan vara förenat med framväxten av mer allvarliga hälsoproblem såsom irritabilitet, trötthet, oförmåga att tåla stress, täta infektioner, sociala problem, högt blodtryck, oförmåga att gå ner i vikt, lägre produktivitet och respiratoriska sjukdomar mycket mer. Man tittar på dessa symtom kan lätt förstå att de flesta behöver något sätt att lösa sömnproblem.

Ett mycket populärt sätt idag är alkohol – allmänt känt att dess användning i vissa doser hjälper till att snabbt och till synes svårare att somna och sova bättre efteråt. Men ett antal färska studier fann forskare från USA som tillåter en person att somna fortare, alkohol, dock försämrar sömnkvaliteten. Alkohol flera gånger ökar antalet ofrivilliga uppvaknanden under natten, samt avsevärt hindrar sömnen under andra halvan av natten, vilket resulterar i människor få tillräckligt med sömn faktiskt mycket värre än sömnlöshet. Dessutom har alkohol också en mycket negativ inverkan på människans nervsystem och orsakar hans hälsa till viss del kan svikta, vilket fick ungefär samma problem som sömnlöshet.

Parallellt har forskare konstaterade att regelbunden konsumtion av alkohol innan du somnar väl på lång sikt kan förvärra sömnlöshet. Om de därefter personen vägrar att alkohol, inser faran med denna metod för att somna, då han riskerar att förlora sömn alls, eftersom nervsystemet i avsaknad av redan känner till henne ett lugnande medel kommer att placeras i en ännu mer spänd och irriterad skick. I denna situation väcker en logisk slutsats – att människor ska göra mindre farliga och mer traditionella medel för avkoppling – aromaterapi, varma bad, massage och många andra beprövade verktyg kan bidra till att garantera alla som lider av sömnlöshet.

Baserat på material från Yahoo Health

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.