The Concept byter namn – för att reta gallfeber på journalister

 

The Concept byter namn. Mest på grund av nån rappare, men också för att hitta något som fortsätter att "reta gallfeber på journalister". Jag faller förstås för frestelsen att ställa de uppenbara frågorna åt den stockholmska popkvartetten. Gruppen tar då tillfället i akt att kasta handsken åt Umeåkollegerna Deportees med vilka de delar speltid under festivalen. The Concept består av musiker från Veronica Maggio, Tove Styrke och Robyn och är verkligen något för dig som diggar Phoenix för att använda en övertydlig referens. 

 

 

Vad är The Concept? 

- Det är namnet på vårt band, som kommer att behöva bytas till vår USA-lansering som börjar i april eftersom en amerikansk rappare har lagt beslag på det. Vi får komma på någonting ännu heligare denna gång som kan fortsätta reta gallfebern på journalister och bidra till att vi får svara på ännu fler frågor om vårt namn.

 

Vad är The Concepts koncept?

- Hittills har vårt koncept varit att vi gjort allting själva. Vi skriver musiken, arrangerar, producerar, mixar, fotograferar, regisserar, klipper film, lanserar och så vidare. Våra nästa stora koncept kommer att bli en ep som släpps i USA innan sommaren och ett album som släpps världen över efter sommaren.

 

Ni har fått en del hajp i bloggosfären och av kritiker på senare tid. Läser och/eller bryr ni er om vad andra skriver?

- Självklart bryr vi oss vad som skrivs, både av bloggare och av journalister. Ingen budget i världen kan bygga en sådan hype som musikbloggarna har byggt oss. Vi gick ifrån att få nobben av vartenda svenska skivbolag till att de största skivbolagen världen över åkte till Sverige bara för att få träffa oss. Att toppa listor som Hypemachine och We are hunted har inneburit att världens jättar har tävlat om vem som kan kasta mest pengar och sweet talk över oss. Det har gett oss en bra position och en möjlighet att kunna leva på det vi älskar mest. Sen vet man aldrig vad som händer men vi har fått en bra start tack vare bloggarna.

 

Hur känner ni inför Umeå-giget? 

- Vi siktar bara på att dra fler folk än Deportees. De har en bra trummis men vår är bättre.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>