I veckan kan vi fråga fullmäktige

Under onsdagen och torsdagen ska landstingsfullmäktige sammanträda i Umeå. Det blir det näst sista fullmäktigemötet under den här mandatperioden och det är väl inte en kvalificerad gissning att tro att en del av den begynnande valrörelsen kommer att avspegla sig under sammanträdet.

Förutom en rad interpellationer ska flera motioner behandlas. Motionerna handlar bland annat om att inrätta ett centrum för AT/ST- och yngre läkare vid Norrlands universitetssjukhus samt om att uppmuntra fler att arbeta kvar i landstinget efter att de fyllt 65 år.

På torsdagen ska årsredovisningen för 2013 behandlas. Dagen inleds med allmänhetens frågestund, där vem som helst kan komma till sessionssalen ovanför stadsbiblioteket, och ställa frågor om landstingets verksamhet. Det är dock sällsynt att fullmäktige får någon fråga under denna stund.

Sammanträdesdagarna pågår från klockan 08.30 på morgonen och fram till omkring klockan 17.00 på eftermiddagen. VK kommer givetvis att vara på plats och rapportera om debatterna.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.