Ska det vara så?

Hur länge ska man behöva vänta på en operation egentligen?
Ska kroppen vara helt slutkörd och alla värden körd i botten innan det händer något?

Nu har vår mamma gått med sina njurstenar i 3 månader och fortfarande inte fått någon tid för operation…..det finns inga tider säger sjukvården!

Mycket märkligt! Hon blir bara sämre och sämre för var dag som går! Idag var måttet rågat så det blev på nytt en ambulansfärd in till lassa!

Jag,  min bror och alla andra i hennes närhet klarar inte av att att se henne plågas längre och dag för dag brytas ner. Det är jobbigt att för oss som anhöriga att stå vid hennes sida och vilja hjälpa henne men inte kunna det. Vi kan inte ge henne rätt smärtstillande, vi kan inte ge henne dropp för att hålla hennes värden i balans. Hon har ju  nu ingen ork alls kvar! Och körd i botten hur ska hon då klara av ett kirurgiskt ingrepp och rehabilitering efter det?

Hoppas nu bara att det inte blir som det blev för två veckor sedan….de skickar hem henne igen med alvedon mot smärtorna och säger att de inte har någon tid för operation och att hon får åka hem och vänta (och bli allt sämre).

Vart är sjukvården på väg? Är det bara de som har privata sjukvårdsföräkringar som kan räkna med att få hjälp? Om man som vår mor är lite äldre, inte vill klaga och är van att klara sig själv, ska man inte ha rätt till hjälp då man blir sjuk då?

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.