äldre… ÄLDre.. ÄLDRE

En sak vet alla…. =…..alla blir äldre för var dag!
Men med regeringens nya förslag så känner åtminstone jag att vill jag bli äldre? Ja, det är klart att jag vill bli äldre! Men till vilket pris? Vill jag verkligen jobba till jag är 69 år? Skulle inte tro det! Det hela kommer att sluta med att vi jobbar till man är 68 år och 11 månader och sen dör man knall och fall! De pengar man tvingats spara hela livet i form av pensionsförsäkringar kommer man inte att hinna använda sig av. Man kommer inte att kunna njuta av ett liv efter det yrkesverksamma livet! Eller så kommer man att hinna drabbas av nån sjukdom som gör att det liv man drömt om i många år inte kommer att bli verklighet!

Man undrar ju hur vår framtid kommer att se ut!? Jag som inom nån månad kommer att fylla 48 år har sett fram emot att jag kommer att få min pension vid 65 år…kanske något tidigare om jag lyckas väl med det privata pensionssparande, men det som nu sker är ju att alla mina drömmar om en lycklig ålderdom kommer att slås i spillror! Jag kommer säkert att bli tvungen att jobba tills jag är 75 år om detta får fortsätta! Känner mig aningen besviken….och jag är säkert inte ensam!? Eller…?!?

En kommentar

  1. Benny Fransson

    Kloka tankar Viktoria, du är inte ensam om att fundera på detta. Jag är nu 55, och frugan är lika ung som du – kommer vi någonsin att få leva ett pensionärsliv tillsammas, trots idogt sparande?

    Gubben Benny från Vännäs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.