Att vara nöjd

..är bra i vissa sammanhang.
Men, vore vi nöjd med allt, skulle vi fortfarande inte upptäckt de fördelar elden kan ge, vi hade inte "upptäckt" hjulet, livsviktiga mediciner, internet.

Vi hade fortfarande hasat oss fram, nöjd med lite raw food, men knappast på dessa breddgrader, med tanke på klimatet,( kanske både meterologiskt såväl som ekonomiskt ), förvisso utan I-fån bekymmer, men med en hel del andra bekymmer som kommer av att överleva dagen.

Att vara nöjd med det man kan få för inte utvecklingen framåt. Att vara tacksam över hur bra vi har det innebär inte per automatik att stå still. 
Att vara nöjd och vara glad över bättre än ingenting för oss hastigt bakåt i tiden. 
Då vi inte hade ambulans.

Då en blindtarmsoperation verkligen var skillnad mellan livoch död och kunde få utföras i en provisorisk operationssal på den lokala sjukstugan (som då fortfarande fanns).

Då vi inte kunde, om det var akut, ringa på nere sjukan för en första hjälp av sköterska eller läkare.

..eller vänta… det kan vi ju inte nu heller.. Och ambulansen som Sally slogs så hårt för, den kan vi inte heller förlita oss på.
 

Var tog utvecklingen vägen?
 

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Kerstin

    Hej Margareta! Mycket, mycket klokt skrivet! Jag har också tänkt på Sally mer än en gång dom sista månaderna. Hon var en klok kvinna, som förstod och som kämpade för våra rättigheter och möjligheter. Mina tankar är med er. Ni har gjort en otroligt fantastisk insats för Dorotea och hela inlandet. K.

  2. Margareta Dahlqvist

    Svar till Kerstin (2012-12-17 17:17)
    Hej!
    Vad roligt att höra av dig! Du har betytt otroligt mycket för mig ska du veta.
    Sitter just nu i Umeå, imorgon ska jag på ännu ett läkarbesök samt hälsa på en bekant, som, om sjukstugan i Dorotea varit intakt, antalgigen kunnat få fira julen lite mer på hemmaplan 🙁
    Sally måtte vända sig i sin grav. Vilken konstig utveckling, eller avveckling kanske man skulle säga.
    Vi jobbar alla vidare för att få en rimlig nivå på vår levandsstandard, vi kräver egentligen inte så mycket tycket jag.Ingen lyx eller överflöd, vara vanligt jädans sunt bondförnuft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.