Frågvis….

Nu när förslagen till fråga presenteras kan man ju bara konstatera att farhågorna besannats. Man har ju hela tiden hävdat att de besparingar man gjort var både moraliskt och ekonomiskt riktiga. Självklart vill man då formulera frågan så att alla ute i länet ska luras att tro att det bara handlar om Dorotea och Åsele… Dumma vore de annars.
Att frågan ska knyta an till vad som stod på namnlistorna verkar inte finnas med på agendan. 
 

Frågan som ställdes från majoritetens sida (läs (S) och (Mp)) var:

”För att minska underskottet i landstingets budget beslutades att minska antalet vårdplatser i Dorotea från fyra till två och att ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil. Ska detta budgetbeslut med ovan nämnda åtgärder gälla tills vidare?”

Denna fråga är nu vänd på så att man måste rösta nej om man tycker att tidigare beslut är vansinnigt. Allt för att luras… Fler beslut togs ju i budgeten, men vissa har man lättat på, ska dessa då återgå till det som fanns i budgetbeslutet?
Det är mycket fult att få det till att bara gälla Dorotea och Åsele. Det är också mycket fult att vända på frågan så att den är svår att förstå.

 

Frågan från DoroteaUpproret samt alliansen:

"Vill Du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket som säkerställer sjukvård för alla, vilket bland annat innebär att Dorotea sjukstuga får primärvårdsjour och vårdplatser som tidigare och att Åsele får en egen ambulans?"

Är det väldigt svårt att förstå att frågan gäller HELA länet? Jag tycker inte det i a f.

Nu hoppas jag att frågan tas upp snabbt, även om det är ekonomiskt bättre att vänta. Men hur många kommer att kunna förstå vad det handlar om och ta ställning om 1½ år? Man glömmer lätt vad det hela handlar om när det gått ett tag, så för att inte hela alltet ska vara bortkastade pengar anser i varje fall jag att man bör göra det i vår.

 

Inse nu att detta handlar om allas vår framtid.. det finns inga ursäkter.

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. O'Boy

    Du berättar ju själv varför ett helt folk blivit idiotförklarat! Ni har satsat minst 3000 dagsverken på att inte åstadkomma något!! Grattis! Bara det blir som det varit då blir det rättvist säger man i Dorotea där det snart inte bor så många kvar, samma nivå oberoende av antalet innevånare,

  2. Margareta Dahlqvist

    Svar till O’Boy (2013-02-15 19:29)
    Hej Hans!
    Förstår att det ibland kan vara svårt att orka läsa hela meningar, men ta och läs om några gånger, kanske trillar polletten ner.
    Tur att du inte behövt betala våra ”onödiga dagsverken”.
    Endare dagen är det du som ligger i en snödriva, utan ambulans eller möjlighet till vård närmare än 17 mil. Man vet ju aldrig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.