”Ingen har lyssnat på mig innan”

www.vimeo.com/7142401

Adnans film om skoltrötta invandrarungdomar

"Det var mycket skönt att få berätta allt man bär på. Innan har ingen lyssnat på mig", berättar Rudivines från Rwanda. Hon har aldrig tidigare vågat berätta sin historia men under kulturveckan African Story Week deltog hon i Film i Västerbottens workshop "Här är ditt liv i dag" och berättade sin historia för första gången. Med hjälp av filmen försöker nu hennes gode man påverka migrationsverket att hon ska få stanna i Sverige.

Fyra ungdomar med afrikansk bakgrund deltog i worskhopen i Skellefteå och filmatiserade sina egna historier. Ungdomarna berättar om sina liv där de står i dag. Tillsammans med dramapedagog Rose-Marie Lindfors och filmpedagog Hanna Westerlind fick ungdomarnas berättelser växa fram under tre dagar.

Det är ett mycket vällovligt projekt eftersom invandrare och särskilt unga invandrarkvinnor är en osynlig grupp i våra medier i dag. Att de själva har tagit kameran och berättar om sina liv är mycket gripande och intressant. Rudivine vågar inte framträda på bild i filmen men det går att lyssna till hennes berättelse här.

Läs artikel i Norra Västerbotten.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.