Hon stänger ned Facebook

I helgen kom chockbeskedet. En väninna har bestämt sig för att släcka ned Facebook i två månader. Jag blev alldeles iskall. Tankarna for genom huvudet, vad handlar det här om? Är hon rädd för vad barnen ska tycka? Är hon less på sina vänner? Vad har vi gjort?

Frågorna haglade givetvis i hennes Facebook. Hon var minst sagt tagen på sängen över all uppmärksamhet från nära och kära. Själv hävdar hon att det handlar om stressen i hennes liv. Hon tyckte sig inte hinna med det hon ville. Då satte hon sig ned och funderade på vad hon kunde förändra. En av bovarna i dramat upplever hon är just Facebook, det sociala forumet på nätet som har över två miljoner medlemmar bara i Sverige. Många går idag oftare in på Facebook för att få veta dagens skvaller och nyheter än de läser en dagstidning. 

Min väninna har i alla fall tagit det mogna beslutet att stänga ned Facebook en tid. Det går faktiskt att plocka upp kontot igen utan att förlora de kontakter man en gång har samlat på sig. 

Jag tycker hon tar ett sunt beslut, även om jag var en av dem som ylade högst när hon släppte bomben. Sociala medier ska vara ett nöje, inte en börda. Emellanåt så stänger jag själv helt ned datorn, särskilt på helgerna för att umgås med min familj. Men det blir faktiskt allt svårare att få kontakt hemmavid.

Var och en sitter vi uppkrupna bakom datorskärmar antingen i soffan eller i en fåtölj, med fåniga leenden på läpparna och chattar med hela världen i våra vardagsrum. Om vi ska prata med varandra så är det nästan lättare att chatta över nätet. Fast jag skäms inte. Jag gillar faktiskt livet på nätet och i köttrymden.

Svara gärna på min lilla minienkät om du skulle kunna stänga ned Facebook.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.