Ansiktsigenkännning med mobilen

Augmented ID är en mobilapp för ansiktsigenkänning i mobilen.

Augmented reality, förbättrad verklighet, är det mest spännande utvecklingsområdet för mobiltelefoner just nu.

Mobilen sätts i kameraläge och sedan riktar man den mot något i sin omgivning och på bildskärmen dyker då upp digital information, ovanpå de förmål man siktar mot, till exempel ett hus, en riktning eller även en människa.

TAT, The Astonishing Tribe, är ett svenskt företag i Malmö, som har tagit fram en funktion som kan känna igen människor och tala om vilka de är direkt i din mobil. Utmärkt för oss som har svårt att komma ihåg folks namn. Funktionen kallas för Augmented ID. Du kan själv använda dig av funktionen genom att lägga in fakta om dig själv och dina sociala nätverk. Det blir ett slags digitalt visitkort i mobilen. Den kommer att lanseras inom kort.

Skrämmande? Avgör själv.

 

 TAT Augmented ID

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.