Jag förstår int nå….

Vad jag tycker det är tyst angående de nya A-kassereglerna! Inga skriverier i tidningarna annat än de kommunalare som demonstrerade i Lycksele. Är det ingen som ser faran i det hela? Tänk på dom som bor i Ammarnäs t ex och deltidsarbetar. Vad händer den dag då deras ’dagar’ (75 st) tar slut? Jo, dom kan tydligen neka till att ta ett jobb , om inte det jobb som erbjuds leder till en heltid och vilka heltidsjobb finns det här? Jag undrar fortfarande om beslutsfattarna har tänkt fullt ut? Det kan också bli så att den arbetslöse tvingas flytta härifrån! Men det är kanske så dom tänkt, att ingen ska kunna bo kvar här uppe! Det måste väl för f…n vara mera lönsamt att folk får jobba dom procent som finns och sedan stämpla upp till heltid än att vara helt arbetslös och stämpla fullt upp!! Jag fattar ingenting!! Är det nån som gör det???

3 kommentarer

 1. Flyttare

  mmm..De du skriver är mycket tänkvärt,En undran är ju hur våra vänner i KS resonerar (alians röstarna) finns flera här på bloggen hoppas att dom kommenterar dina frågor …glesbygden går en mörk tid till mötes som våran regering vill…Tack för ordet

 2. Gunilla

  Hej! Enligt mina källor så är detta dessa nya regler en ren skrivbordsprodukt,det finns inga som helst underlag,det togs bara ett beslut att nu ska dessa regler gälla.Ingen förstår dom nya reglerna heller,inte ens på regeringskansliet.Jag har kontakt med företagsombudsmannen i ”Den Nya Välfärden” i detta ärende,återkommer när jag hör nå mera!Tänk om Maud skulle ta sig tid att läsa sina e-mail och besvara våra frågor,men det är väl för många galamiddagar hon måste gå på?

 3. Flyttare

  Hör gärna av dig ang vad du får fram om den nya A-kassan.
  Ang Maud…så har hon inte tid att svara på mail,för hon har ju tre jobb att sköta=tre löner,så inte duger de att svara oss på våra frågor….Tack för ordet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.