Vägstäd m m

Det känns som evigheter sedan jag bloggade sist! Ser att jag då hade rubriken ’När kommer värmen’ och då kan jag säga att nu är den nästan här, jättevarmt är det ju inte men det känns ändå skönt ute.
Vi, Ammarnäsbor, har varit ute och haft vägstädning ikväll! På en och en halvtimme hade vi gjort färdigt. Det går fort när man är många som hjälps åt. Efteråt bjöd Hembygdsföreningen på Hamburgare och kaffe nere vid Hembygdsgården. Tack Assar och Gerd som stekte dom goda hamburgarna och Maja och Anneli som kokade kaffet! Tänk vad vackert det är att sitta där ute och titta ut över raningarna och se att det börjar grönska, börjar längta efter korna som ska gå där och beta i sommar!

På lördag ska Potatisbacken harvas och det ska även städas vid och i Tjulåvallen. Då kan inte jag vara med för jag jobbar men ha det så trevligt ni som ska vara där!

Här hemma tapetseras det och målas för fullt. Från att ha varit ganska risigt här nere börjar det nu att bli en ljus och fin hall och trappuppgång. Lennart har satt en övermålningsbar, mönstrad tapet i hela trappuppgången som ska målas i grått, vi ska lägga in ett mörkgrått klickgolv som ser ut som klinkers, dörrarna ska målas och taket har blivit vitt.

Vi var på en minisemester till Piteå och Harads från fredagkväll till tisdagkväll. En mycket trevlig resa! Träffade ju våra barn och barnbarn, det var väl det viktigaste, sen hälsade vi på en del gamla vänner. Gjorde även ett besök hos dom som köpte vårat hus, dom hade det bara fint men vi längtade inte tillbaks!!

Jag köpte bl a flera perennaväxter som nu ska sättas ner i jorden, ska bara fundera ut en
bra plats där jag kan göra en blombänk. Vad som egentligen fattas det är gröna fingrar, för
det har jag absolut inte. Men det får bli vad det blir.

Imorgon åker Cengiz och Gunilla till Marmaris och blir borta i 14 dar, lite avuns är jag ju förstås, men det blir säkert våran tur nångång. Hoppas bara att tiden går fort för det är tråkigt då dom är borta!

Nu ska jag sluta surra för den här gången!

Johan och Jenny! Grattis till den nya bilen!

En kommentar

  1. Jenny

    så mycket, vi är så nöjda med bilen!
    Det där med att du inte har gröna fingrar det tror jag inte på! Hur var det med de fantastiska blommorna som du odlade förra året uppe på altanen som jag fick en bukett av då jag kom hem från BB med Halvar! Om inte de var odlade och ompysslade av gröna fingrar så vet inte jag! I min rabatt längs husväggen så har blåsipporna börjat blomma nu samt en pingstlilja! Det är hopp om sommar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.