Trevlig kväll i glada vänners lag!

Igår hade jag bjudit hit tjejerna i V75-spelbolaget, Anna, Pia och Gunilla, Marianne var borta! Jag sa att dom kunde komma vid 18 tiden så skulle vi se travet först och sedan äta lite.
Efter jobbet la jag mig en stund för jag var jättetrött (hade stigit upp 6 på morron) somnade så skönt och då jag vaknade var klockan fyra. Fram med dammsugaren, samtidigt kom jag på att Gud va det skulle vara gott med Pannacotta till efterrätt, gjorde uppehåll med dammsugningen och fixade pannacottan istället, dammsög färdigt. Då jag skulle göra pajdegen kom jag på att jag har ju en ny, oinvigd matberedare, nu ska jag använda den. Satte i alla ingredienserna och skulle starta den, men den vägrade starta. Sitter bara en ratt på denna maskin så jag tryckte och slet och tryckte igen men inget hände. Skulle jag nu inte få igång den rackarn, va säljer dom för skit??? Men så råkade jag vrida i handtaget på bunken ordentligt och då startade den! Då var klockan fem! (Jag skulle hinna vaska också innan dom skulle komma). Kavlade ut degen och klädde en pajform och in i ugnen. Sopade trappan ner och ut med alla mattor som jag kastat dit ner, då jag öppnar ytterdörren kommer Gunilla med en flaska vin, hon hade tänkt att vi skulle sitta och mysa lite i lugn och ro. Vi gick upp (uteslöt vaskningen och mattorna lämnade jag ute) tog ut pajskalet, vad får jag se, jo kanterna hade ramlat ner, aj, aj, försökte med en gaffel peta upp dom så att jag kunde fylla med köttfärsen! Gunilla erbjöd sig diska så att jag skulle gå och ta på mej andra kläder, precis just då kom Pia och Anna!

Travet gick inte heller som vi hade tänkt! Men vi hade en mycket glad och trevlig kväll, mycket skratt och tokigheter!

Tacopajen var mycket god.
Pannacottan likaså.

Tack mina vänner för att ni ville komma!

En kommentar

  1. Pingback: Nostalgi…. | Kinna Persson, Ammarnäs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.