Solsken och kallt….

Imorse då jag klev upp var det -34,6, nu i solen har vi -11,3!!
Har varit på en långpromenad med båda hundarna, gick ner här på ån och gick mot norra sidan och upp vid potatisbacken. FRISKT och VACKERT!!! Vi har haft klart och solsken flera dagar nu men kallt, isande kallt!

Jag måste bara ge en stor ELOGE till Ammarnäs Skoterklubb som lyckades genomföra SM i backe även i år!!! Vad jag hört och förstått så gick allt bra! Många ROSOR till alla frivilliga ortsbor och till alla frivilliga som inte bor i Ammarnäs men ändå ställer upp och hjälper till!! Det är underbart att det finns sådana människor.

Den här tävlingshelgen medför också att det kommer mycket folk till byn, och det betyder ju självklart väldigt mycket för oss i butiken och säkert för andra näringsidkare i byn också!

En hel del (vet inte HUR många, men många var dom) Norrmän kom per skoter över hit och visst var ljudnivån hög där dom befann sig men vad gör det så länge ingen skadegörelse eller slagsmål uppstår. Såvitt jag vet så hände inget sånt. Alla dom som jag mötte här var hur trevliga som helst!

Är det nu så, att det är för att det är skotertävling här som så mycket folk kommer hit, så måste jag återigen tacka Skoterklubben för att dom anordnar tävlingen! Tack, tack!

3 kommentarer

 1. Gunilla

  Håller fullständigt med dig,detta är en stor helg för dom flesta turistföretagen i byn som har boende och mat. Backen är i fint skick igen efter tävlingen,det trodde man inte under lördagen!
  En mycket trevlig helg!

 2. Marianne

  Tack Kinna, det värmer och motiverar oss i Skoterklubben att få uppskattning för att vi anordnar tävlingar. Att det kommer besökare till Ammarnäs denna helg beror mycket på att det är nått arrangemang. Det är bara att titta tillbaks på 2006, då tyvärr inte fivk nån tävling…..
  Det är så att ALLA föreningar behövs och deras arrangemang ökar besöksströmmen till Ammarnäs.
  Tack än en gång till ALLA som hjälpt oss att genomföra SM Backe snöskoter.
  Vi kommer nog igen nästa år…….

 3. Thomas

  Hej Kinna,
  kan ni inte ha öppet tidigare på söndagar eller lite längre på lördag. vi hann aldrig till affärn förrän efter två och åkte hem på söndag kl 13.00. vi blev helt utan mjölk o smör bla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.