Riktigt höstrusk…

Man skulle kunna tro att vi är i oktober månad nu! Kallt och ruggigt! När kommer sommaren?? Förra året dessa dagar hade vi toppenväder, högsommarvärme….men nu..kallt som bara den! Och inte har dom lovat något bättre väder till helgen heller, hm.

Om helgen var vi i Aitelnas. Gunilla och jag for upp redan på fredagmorgon, jag hade tagit ledigt fredag och lördag. Det var kallt som bara den hela fredan och lördag förmiddag blåste det kallt och var molnigt, men mitt på dan så slutade det blåsa och det blev varmt så vi kunde ligga ute och sola. Fick sällskap en kort stund av ett 20-tal renar som kom ner ett tag och betade på ängarna. Senare fick vi se en vaja med en alldeles nyfödd, kritvit kalv. Så himla söt!! En trana såg vi också där uppe.

På eftermiddagen kom Lennart och Clarys pojke Marcus upp per fyrhjuling. Dom var snabb på att montera ihop vedklyven som vi köpt dit upp, hann även med att prova den och den funkade mycket bra. Efter ett tag kom våra vänner Erik och Clary cyklandes, något som dom sa mycket bestämt att dom ALDRIIIG mera skulle göra, att cykla upp till Aitelnas alltså, nej dom tyckte att det var jättejobbigt. Nästa gång skulle det bli fyrhjuling!
Vi hade en mycket trevlig kväll med grillat kött att äta och mycket roligt att skratta åt.

Måndag var en utedag här hemma, först var jag och Gunilla och satte potatis i Potatisbacken och sedan klippte jag gräsmattan och fixade lite i den lilla blombänk jag har. Satte ner några nya perenner, tvivlar starkt på att det ska bli något av dom med tanke på hur dom såg ut….bara rötter och någon pinne….vad kan det bli av sånt?

Igår kl 16 flög Lennart från Arvidsjaur till Arlanda, han skulle vara med på ett möte i Årsta idag, han ringde för en halvtimme sedan då var han i bilen på väg hemåt från Arvidsjaur. Fantastiskt med flyg!
Då Pia har tagit ledigt den här veckan så har jag haft hjälp av Åsa Skum i affären både igår och idag. Hon har visat sig vara en riktig klippa, lättlärd och inte rädd att ta för sig. Det är bra för oss att ha någon som vi kan ta in extra så där när det behövs, nu kanske vi kan ta ledigt båda två tillsammans några dagar..någon gång i sommar?

Försökte få en klipp- och färgtid före midsommar men det verkar vara hopplöst. Ser för j….lig ut i håret. Får väl sätta i en toning själv och försöka göra det bästa av hopplösheten!

Gunilla och Ewa åker till Marmaris i morgon, (dom är säkert fin i håret) hoppas dom får ha det bra under dom två veckor dom ska vara borta och att det är varmt och fint här hemma då dom kommer hem igen.

Nu ska jag gå ut med hundarna. Vi hörs! Kram!

2 kommentarer

 1. Eberth

  Hej Kinna!

  Datorer flippar ur ibland och då tappar man t.ex. adressboken. Eftersom detta har drabbat vår dator så ber vi dig att förmedla följande hälsning till Ewa:

  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN !
  Vi önskar dig två underbara veckor i Marmaris!

  Hälsningar
  Berith och Eberth

 2. anders forsberg

  Hallå där mina matsupportrar! Sitter just vid datorn efter dagens morronmil på cykeln! Vi har varit på en vandring längs en vanrings-led på Mallorcas västkust och njutit av svett, god mat och ett ljuvligt medelhav! När jag tittar igenom vad som hänt i Ammarnäs de senaste veckorna så ser jag till min förskräckelse att det motioneras på tok för lite i byn. Inför mina veckor i Aigert i höst kanske vi skulle få igång ett motionsgäng som vandrar upp en gång i veckan tex jag kommer ner på lördagsmorron och hämtar hugade motionärer och så vandrar vi upp tillsammans, äter en nyttig lunch till självkostnadspris och sedan hem igen! Maten köper vi hos er och har med i ryggsäcken upp! Svar till Stugvärden som går längre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.