I glada vänners lag…

Ja, nu är det några dagar sedan sist jag skrev. Har faktiskt inte haft så mycket tid över för bloggandet förrän ikväll.

Maria, Niclas, Fredrika och Zakarias har varit här i deras stuga från onsdag till söndag. Bjöd oss på middag både torsdag och fredag, härligt att få gå bort till någon annan och äta direkt efter jobbet istället för att laga till något själv. Dessutom är ju deras stuga jättemysig att komma till. Allhelgonadagen hade vi butiken stängd så vi hade tidigare bestämt att vi skulle köra bil upp till Biergenas och sedan gå en bit efter fyrhjulingsvägen upp på fjället, men tyvärr så bjöd den dan inte på lika fint väder som vi hade dagarna innan. Det var grått, grått så vi beslöt att vi bara skulle åka upp till grustaget efter Tjulträskvägen och sedan gå över hängbron till andra sidan. Vi gick stigen alldeles vid Tjulån , tittade på fångstgropar bl a, tillbaks  gick vi  den nyröjda leden som går uppe på en ås, jag längtar till sommaren då jag ska gå hela den leden. Grillade korv, stekte kött och drack kaffe innan vi var tvungna att åka hem för att hinna klä om för att gå till kyrkan.

Tänk vad fint det är på kyrkogården denna Allhelgonahelg när det är ljus på alla gravarna! I kyrkan var det fullt med folk, någon hade räknat till 111 personer! Det är mycket med tanke på att en vanlig söndag kanske det är 7-8 personer. På församlinshemmet där det bjöds på kyrkkaffe hade det varit 55 personer. Dit var inte vi för  vi skulle hinna hem och byta om ytterligare en gång för att sedan gå på Arne Brandells 50-årsfest som han hade på Samegården. En mycket trevlig fest med god mat och glada och trevliga gäster. Vi hann även med att besöka Dalstugan där Gunilla och Cengiz  först hade haft middag för ett 80-tal gäster och sedan Pubafton.

Söndag tog vi det ganska lugnt. Tog en skön promenad och drack kaffe hos Clary och Erik i deras husvagn. Jobbade 15-18 sedan låg vi framför TV:n resten av kvällen.

Det snöade i morse och mitt på dan blev det varmgrader och lite regn. Varför kan det aldrig bli vinter på en gång….?

 

2 kommentarer

  1. Erik

    Hej! Och tack för senast, Har varit på möte i Sundbyberg i dag och sitter nu på Bromma i väntan på flyget till Trollhättan. Längtar tillbaka till ”rena rara Ammarnäs” ( Gillar den gamla slogan) Ha det bra och hälsa alla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.