Vackert vinterväder!

I

Igår eftermiddag var jag och åkte en sväng nere på sjön. Det blåste ganska kallt så jag vände och for och åkte elljusspåret istället.

Idag har jag åkt upp till Höbäcken och hem igen, en tur på cirka 16 km. Helt underbart.

Den här lilla stugan skulle jag mer än gärna vilja äga. Den ligger jättevackert till, alldeles invid Vindelälven.

Och så är det ju Storholmen förstås. Också ett superfint ställe. Thomas! Får du hemlängtan nu? Hade tänkt åka över och sitta på din fina altan och fika men tyvärr så var det ospårat dit över så det fick vara.

Det blåste ganska mycket och upp till Höbäcken åkte jag i kraftig motvind men hem gick det bra i medvind. En jättehärlig tripp var det minsann. Vad jag kom att tänka på när jag åkte den här vägen var när vi flyttade upp till Aitelnas på somrarna för slåtter, då gick vi barn ända från byn och upp till Aitelnas med korna. En sträcka på ca en mil och sju kilometer! Hur många skulle göra det frivilligt idag? Men för oss var det en självklarhet då, idag vet jag inte om jag skulle vilja göra det.

Efter jobbet ikväll så åkte Lennart upp till Aitelnas, har pratat med honom för en stund sedan och han hade 24 grader varmt i stugan, satt i stearinljusens sken och lyssnade på P4 Dans, efter en god renskavsmiddag. Det hördes faktiskt mysigt, blev lite avis. Själv har jag varit upp till Gunilla och Ewa och ätit en supergod köttsoppa och Ewa färgade mitt hår. Satt och tittade i gamla fotoalbum, det var också ganska mysigt på sitt sätt.

Detta var allt för idag. Nu väntar sängen och en god bok. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.