Skidåkning

Efter många om och men ifråga om vart jag skulle åka skidor idag, så bestämde jag mig för att köra bil upp till Tjulträsk och sedan åka skidor där uppe. Ha, ha jag hann ovanför J-P Partapuoli då jag kom på att mina pjäxor stod kvar hemma!! Det var ju inget annat att göra än att vända om och hämta dom.

Strålande sol och vindstilla – något mer kunde jag väl ej önska en ledig dag som denna. Åkte efter den fina skoterleden på Tjulträsket.

Vilken tur att jag åt en ordentlig frukost, tänkte jag där jag åkte, eller…..gjorde jag verkligen det? Nej, jag glömde….satte in omeletten i micron för att värma men sen blev det inte mer. Ja, ja Lennart hittar den säkert till lunch. Jag har ju en termos full med choklad och smörgåsar i säcken.

Efter spåret mötte jag fem skotrar, ett hundspann, såg en Örn som var ute och seglade och några pimpelfiskare. Synd att jag inte hade ett spö med mig så att jag hade kunnat snika till mig ett hål hos dem!

Så kom jag då fram till Mattjokudden.

En jättefin plats, måste vara superfint där på sommaren. Åkte sedan vidare och då upptäckte jag Geunja, ett ställe som jag bara hört talas om, aldrig varit där!

Jag tog mig en välbehövlig paus och jag hoppas att Mikael och Anki Winka inte har något emot att jag satt och fikade på bron till deras bastu(antar jag att det är)!

Jättegott med Choklad och Lenas segkakun!

På vägen hem mötte jag Thomas Johansson vid Mattjokudden, han var ute och sladdade leden.

Jag gjorde en sväng förbi Dåraudden också. Tänk jag är femtiofem år, född och uppväxt i Ammarnäs men detta är ställen som jag aldrig varit till. Visste inte ens vilket ställe som var vilket förrän Thomas talade om det! Är mycket nöjd med min dag och min gissning är att det kommer att kännas både i armar och ben imorgon, men det må vara hänt!

7 kommentarer

 1. Ewa

  Åh vilken härlig tur du varit på,önskar jag också kunde göra denna tur i sånt väder. Vi ses på fredag! Kram

 2. Sandra

  Wow, perfekt bilder!!
  Jag känna denna tur,även om jag är bara 3 (eller 4??) år (bara olika veckor) i Ammarnäs.
  Det är roligt! Men, vad gälla: Du var där idag och jag dröm hem från paradiset i snö :-(.
  Ansa din musklerna nu!
  Hälsningar från Sandra

 3. Gela

  Vilken härlig utflykt och fina bilder…vad duktig du är. Håller med Ewa…man blir sugen på att få göra en sån tur.

 4. Sara

  Hej håller med dig att det är otroligt vackert där, gjorde en tur till Rödingvik i tisdags och det var inte dumt det heller. Det är bra att det är kallt på nätterna så att lederna håller sig fina.

 5. Gudrun Viklund

  Åh, vilka fina bilder. Tjulträsk är en av mina favoriter hemma i min ”hometown”. Jag gillar din blogg, man håller sig lite uppdaterad på vad som händer hemmavid.

 6. Kinna Persson

  Svar till Gudrun Viklund (2010-03-26 08:15)
  Gudrun! Nu är även Tjulträsk en av mina favoritplatser. Jag har aldrig varit och åkt skidor där förut, nästa gång ska jag åka till Rödingvik och titta där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.