Krasch-bang-boom!!!!

På lördag morgon när jag kom ner till butiken och skulle sätta igång datorerna så kunde jag inte starta Windovs. Ringde Krille, vårt datasnille, men han konstaterade att hårddisken pajat!! Trevligt värre! Vad skulle jag göra? Inte öppna affären? Ja, det var många funderingar men jag bestämde mig för att ha öppet, kruxet var ju att kassorna funkade ju inte heller så inga kreditkort gick att använda! Släppte in några kunder i taget och talade om att det var kontanthandel som gällde, sedan fick dom penna och papper med sig för att notera ner priset på varje vara dom handlade. I kassan använde jag mig av miniräknare, det tog ju lite längre tid men det var ingen kund som var irriterad utan vi hjälptes åt att göra det bästa av situationen. Allting går om bara viljan finns! Efter att jag stängt klädde jag om och gick upp till Gunilla och Lennart i Aitelnas. Där åt vi Surströmming….mums.

Söndag for Lennart ner tidigare för att försöka få tag i någon support som skulle hjälpa oss att få igång kassorna. Det visade sig att någon back up inte hade körts, som vi trodde att säljföretaget skulle ha gjort så allt vi hade på hårddisken var borta. Det enda den här killen kunde föra över till vår kassa var en databas med 2008 års priser!! Kassan och kortdragaren fungerade men det var ju inga dagsaktuella priser inlagda. Ringde Gunilla som kom och hjälpte oss att prismärka dom mest gångbara varorna. Men det blev mycket spring för att kolla priser.

Idag har dator och hårddisk körts ner till Sorsele till Denny Robertsson för att han skulle kolla om det fanns något att rädda. Han har hållit på sedan elva i morse, nu ringde han för en timme sedan och sa att han lyckats hitta allt och kopierat över till en ny hårddisk. Lennart körde ner på stört för att hämta hårddisken och datorn. Nu återstår bara att se om det verkligen är så att allt finns kvar. Hoppas!!

En kommentar

  1. Åsa

    Dataföretaget i Sorsele (Vildmarksdata) har distansbackup som en av sina tjänster. De är jätteduktiga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.