Gargnäs

 Har bara varit till Gargnäs en gång förut och det var 1977 då Torbjörn och Yvonne Olofsson vigdes i den kyrkan.

Igår eftermiddag styrde vi kosan dit för att vara med på en Handlarträff för oss småbutiker runt Sorsele, alltså ICA Blattnicksele, ICA Gargnäs och Nära Dej Ammarnäs. Med på dessa träffar är också Anne Forsberg och Roland Wermelin från Sorsele Kommun.

Vad vi blev imponerade av hur pass stort Gargnäs är!! Dit vill jag en gång till och se byn i dagsljus. Vi hörde en siffra på ca 240 invånare.

Började med studiebesök i Jannes affär, den kan man kalla en riktig Lanthandel. Allt verkade finnas i denna butik, jag tror att än vad kunden frågade efter så skulle Janne kunna plocka fram just den varan!

Efter butiksbesöket så åkte vi ner till "Änglagård" (gamla prästgården) som ägs av ett tyskt par Robert och Susanne Wäckerlin och som har Bed & Breakfast där, dom har även PUB kvällar fredag och lördagar!! Vilket mysigt ställe!! Där hade dom gjort iordning kaffe och smörgåsar som vi glatt stoppade i oss.

Nästa gång ska vi träffas här hos oss! 

 

En kommentar

  1. Asly Rådahl (Öberg)

    Härligt att Du varit i Gargnäs o bra att Du talat om hur bra div.handel som finns där.Om vi bott kvar skulle jag inbjudit Dig till ett sommarbesök till byn mellan himmel o vatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.